Dubiosul faliment MARPET BEST CONSTRUCT: Masă credală de 108.248 lei… şi lichidităţi „evaporate” de 478.808 lei; sesizat de SUPERVIZOR.ro, Fiscul a transmis un răspuns misterios: „SE VOR LUA măsurile legale care S-AU IMPUS”! Lichidatorul judiciar DĂSCĂLESCU nu mai ştie cum să acopere golănia lui IVAN

MARPET BEST CONSTRUCT SRL Cernavodă (CUI/CIF: 34999670) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar tabelul preliminar prezintă o masă credală de 108.248 lei, singurul creditor fiind – desigur! – Fiscul.

După cum am semnalat în articolul „MARPET BEST CONSTRUCT a intrat direct în faliment… deşi (în acte) are bani să arunce şi în câini; patronul Petrică IVAN a înfiinţat STAR CONSTRUCT CERNAVODĂ”, intrarea în faliment este dubioasă pentru că firma deţinută şi administrată de Petrică IVAN a încheiat anul 2020 cu datorii de 77.632 lei şi active circulante de 489.208 lei… din care 478.808 lei în casă şi conturi la bănci.

Aşa cum am promis, am sesizat Fiscul cu privire la această situaţie, iar răspunsul primit (prin poştă!) de la AJFP Constanţa este următorul:

În urma evaluării gradului de risc fiscal al situaţiei pe care aţi semnalat-o, se vor lua măsurile legale care s-au impus

Nu-mi dau seama care parte a frazei este greşită, dar ţinând cont de alte petiţii adresate AJFP Constanţa (am câteva la activ!)… nu cred că s-a apucat de treabă aşa de repede! Şi nici nu aş paria că o va face… că de asta a fost inventată „evaluarea gradului de risc fiscal”, ca să existe justificare pentru ignorarea unor petiţii.

Dacă despre eventuala implicare a Fiscului nu e nimic clar, în ceea ce priveşte activitatea lichidatorui judiciar (provizoriu) DASCALESCU & CO SPRL… numai „realizări”! A publicat tabelul preliminar pe 4 octombrie 2021, în condiţiile în care termenul limită stabilit de instanţă a fost 30 septembrie 2021.

Pe 5 octombrie 2021 era programată Prima Adunare a Creditorilor. Nu a publicat Procesul Verbal. Şi „bomboana”: conform legii, lichidatorul judiciar provizoriu este obligat „să întocmească şi să depună un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de faliment, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, în termen de 40 de zile de la data desemnării”.

Aşa-zisa specialistă în insolvenţe ELENA DĂSCĂLESCU a fost desemnată pe 4 august 2021… şi nu există nici măcar o menţiune despre acest raport, deşi normal ar fi fost să fie publicat în BPI. Acest „normal” se traduce aşa: doar practicienii care nu au nimic de ascuns, care nu sunt în cârdăşie cu debitoarele şi care ştiu cât de cât să scrie în limba română… publică acest document în BPI.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.5904/118/2021, al debitoarei MARPET BEST CONSTRUCT, este programat pe 18 noiembrie 2021… ceea ce înseamnă că am destul timp la dispoziţie „să povestesc” şi instanţei de ce isprăvi au fost în stare debitoarea şi lichidatorul judiciar.

CITIŢI ŞI:
„MARPET BEST CONSTRUCT a intrat direct în faliment… deşi (în acte) are bani să arunce şi în câini; patronul Petrică IVAN a înfiinţat STAR CONSTRUCT CERNAVODĂ”