Efectul OMNIA TURISM: 380 de agenţii ar putea să aibă probleme financiare; ministrul DOBRE şi şeful ANAT, Alin BURCEA, îi asigură pe turişti… că nu mai văd niciun ban!

0

Pândesc de vreo două zile portalul instanţelor de judecată, în ideea că voi fi primul care anunţă cererea de intrare în insolvenţă a companiei de turism OMNIA TURISM SRL (CUI: 2620505). De parcă m-ar ajuta cu ceva! M-am deşteptat între timp şi mi-am dat seama că e o problemă. Gunoiul cu maţe care a tras ţeapă, pe nume George NEGRU, s-a sinucis. O urmă de demnitate. Prin urmare, nu prea are cine să ceară insolvenţa societăţii.

Despre această agenţie ne-a spus Ministrul Turismului că e cea mai mare ţeapă turistică de după Revoluţie. Se numeşte Mircea Titus DOBRE (de ministru e vorba) şi a învăţat la şcoală că Ion Creangă s-a născut undeva prin Botoşani (detalii AICI).

L-am văzut la televizor pe Alin BURCEA (foto), preşedintele ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism), care îi asigura pe cei care au cumpărat pachete turistice de la OMNIA TURISM… că îşi pot lua adio de la bani. Şi mi-am amintit că o predecesoare de-a dumnealui (la conducerea ANAT), pe nume Corina MARTIN, ne spunea că e obligatoriu să alegem agenţii membre ANAT… dacă vrem să nu luăm ţeapă. OMNIA TURISM SRL este (a fost) membră ANAT, iar doamna MARTIN se poate lăuda, printre altele, cu faptul că a fost şefa ANAT în condiţiile în care NICIO agenţie/firmă de turism a dumneaei nu era membră ANAT! Mergem mai departe.

Curiozitatea gazetărească m-a obligat să mai întreb câte ceva. Şi unul dintre răspunsurile pe care le-am primit de la mai mulţi jucători importanţi din domeniul turismului a fost că, încă din primăvara anului acesta (2017), au apărut semnale că există nişte probleme cu OMNIA TURISM. A rămas aşa!

A doua întrebare a fost asta:
„Câte agenţii au «şanse» să intre în rahat (insolvenţă) din cauza OMNIA?”

Am pus această întrebare pentru că, spre deosebire de ministrul Mircea Titus DOBRE, eu am idee despre cum funcţionează sistemul de rezervări în turism. Adică nu e obligatoriu ca un potenţial turist să cumpăre sejurul direct de la OMNIA, ci poate să îl achiziţioneze de la o agenţie colaboratoare.

Răspunsul a fost acesta:
La un moment dat erau 380 de agenţii de turism colaboratoare OMNIA. Adică 380 de agenţiii vindeau (au vândut) produse OMNIA TURISM. Câte din acestea vor putea să acopere paguba (financiară) şi să nu o transfere la turişti… rămâne de văzut.

Da, pentru turiştii care au cumpărat direct de la OMNIA nu se schimbă nimic, ei vor pierde TOŢI banii plătiţi – aşa cum le-au promis ăia?! Ăia fiind Mircea Titus DOBRE şi Alin BURCEA!

Problema este care va fi efectul asupra agenţiilor partenere OMNIA TURISM… cu tot ceea ce înseamnă. Probabil OMNIA TURISM va fi bomboana de pe coliva agenţiilor de turism(sursa foto: nineoclock.ro)

:::::::::::::::::::::
Nu m-am documentat foarte mult, aşa că îmi permit să vin doar cu o sugestie argumentată parţial:
– sunt 7.000 2.600 de agenţii de turism în România, care în total plătesc vreo două milioane de euro PE AN pentru asigurări (aşa mi s-a spus; dacă nu e aşa, aştept informaţii oficiale); nu ar fi mai OK ca banii aceştia să intre într-un fond de garantare şi să nu mai ajungă la nişte companii de asigurări care fac tot posibilul să se fofileze atunci cînd trebuie să plătească ceva?LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.