EGARAJUL s-a cerut în insolvenţă; patronul NICHIFOR are la dispoziţie firma de rezervă EGARAJUL SERV

În martie 2016, botoşăneanul Petrică NICHIFOR a înfiinţat EGARAJUL SRL Iaşi (CUI/CIF: 35858423), societate care s-a ocupat de „comert cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule”, în special prin magazinul online egarajul.ro. Firma ieşeană nu a depus bilanţul pentru 2019, dar trebuie semnalat faptul că anul trecut a deschis puncte de lucru în Botoşani, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Restricţiile majore de circulaţie apărute ca urmare a instituirii stării de urgenţă au afectat foarte mult EGARAJUL SRL, care pe 8 aprilie a primit Certificat de Situaţie de Urgenţă (CSU) Tip 1, document ce se acordă „pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate (afectaţi de Ordonanţele Militare)” şi „se utilizează în relaţiile cu instituţiile publice pentru obţinerea de facilităţi/ măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, în condiţiile legii”.
După o lună, societatea lui Petrică NICHIFOR a ajuns la concluzia că situaţia este gravă şi a apelat la Legea 85/2014, iar cererea de intrare în insolvenţă (sau poate chiar în faliment) a dus la constituirea Dosarului nr.2163/99/2020, pentru care Tribunalul Iaşi a programat un prim termen de judecată pe 15 mai 2020. Dacă debitoarea nu depune bilanţul până atunci, instanţa ar putea respinge cererea.

La ora actuală, magazinul online egarajul.ro este închis (apare mesajul „Punem pauză!”) şi nu ar fi exclus să-şi reia activitatea pe EGARAJUL SERV SRL Iaşi (CUI/CIF: 37973240), societate înfiinţată în iulie 2017 şi fără activitate până acum. (sursa foto: facebook.com/egarajul.ro)