ELECTRO MOBILE: Se trage heblul şi la a doua firmă QUICKMOBILE

Afacerea QUICKMOBILE s-a derulat de-a lungul timpului prin intermediul firmelor ELECTRO MOBILE SRL (CUI: 17335094) şi ELECTRO DISTRIBUTION SRL (CUI: 16823860), ambele cu sediul social în Baia Mare. 

ELECTRO DISTRIBUTION SRL a intrat direct în faliment pe 5 septembrie 2018, la propria cerere. În sentinţa de deschidere a procedurii se spunea că „la data formulării cererii, valoarea datoriilor este de 34.792.484,34 lei (…) societatea deţine în proprietate imobil de natură teren pe care există edificat un depozit cu clădire birouri, grevat de sarcină de natură ipotecă reală imobiliară în favoarea PIRAEUS BANK, respectiv imobilizări necorporale de natură software”.

Tabelul preliminar al creanţelor a venit cu o mare surpriză – masa credală acceptată din prima este de 97.937.095,38 lei, de 2,8 ori mai mare faţă de valoarea datoriilor declarate (detalii AICI). La ora actuală, încă se mai judecă nişte contestaţii, dintre care cea mai importantă este împotriva creanţei de 13,1 milioane euro, a presupusului creditor ILUŢ BOUTIQ GmbH.

Pentru că afacerea QUICKMOBILE a fost mutată de mai multă vreme pe o altă firmă (EURO RETAIL TECH SRL Baia Mare – CUI: 31030834), Tudor Iulian ŢIBOC a decis că a venit momentul să îngroape şi „a doua firmă QUICKMOBILE” .

Prin urmare, pe 25 martie 2019, ELECTRO MOBILE SRL a solicitat să intre sub incidenţa Legii 85/2014 şi cel mai probabil cererea este de deschidere a proceduri de faliment, după reţeta folosită şi în cazul ELECTRO DISTRIBUTION SRL.

Şi astfel a fost constituit Dosarul nr.541/100/2019 de la Tribunalul Maramureş, pentru care încă nu a fost anunţat primul termen de judecată… dar trebuie reţinut că această instanţă are obiceiul de a nu mai comunica data primului termen de judecată şi publică direct sentinţa pe portal.just.ro(sursa foto: daytrend.ro)    

CITIŢI ŞI:
QUICKMOBILE (ELECTRO DISTRIBUTION): Datorii de 98 milioane lei, de 2,8 ori mai mari faţă de cele declarate