EUROGENETIC nu s-a cerut în insolvenţă, Tribunalul Dolj „a făcut-o” debitoare; ar fi bine ca angajaţii de la această instanţă „să nu mai bea în timpul serviciului”

În urma publicării articolului despre cererea de insolvenţă depusă de EUROGENETIC SRL (CUI/CIF: 6218633), am primit următoarea precizare din partea companiei oltene:

„La data de 26.05.2020, am transmis prin poştă către Tribunalul Dolj cererea de deschidere a procedurii insolvenţei faţă de o altă societate, debitoarea noastră, subscrisa având aşadar calitatea de creditor al acesteia.
Cererea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Dolj, Secţia a II-a civilă, sub nr.de dosar 3128/63/2020.

Cu toate acestea, înregistrarea s-a făcut eronat, astfel că singura înregistrare cu privire la părţi prezintă pe subscrisa, Eurogenetic SRL, însă în calitate de debitor.

De altfel, subscrisa este o societate cu sediul în oraşul Balş, jud. Olt, astfel că oricum o eventuală cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva noastră nu ar fi putut fi formulată la Tribunalul Dolj ci la Tribunalul Olt.

Faţă de toate aceste aspecte am făcut deja demersuri la Tribunalul Dolj în vederea rectificării înregistrării eronate”.

PRECIZĂRI NECESARE din partea SUPERVIZOR.ro:

Greşeala îi aparţine EXCLUSIV Tribunalului Dolj
– Din moment ce Dosarul nr.3128/63/2020 a fost înregistrat pe 27 mai 2020, este de neînţeles de ce nu s-a efectuat rectificarea până astăzi, 4 iunie 2020, ziua în care a fost publicat articolul.

Şi la ora actuală (4 iunie 2020, ora 18:15), portal.just.ro arată aşa:

Cred că e foarte clar că greşeala NU aparţine site-ului SUPERVIZOR.ro, ci angajaţilor Tribunalului Dolj care au postat acele „informaţii” pe portal.just… şi care ar trebui concediaţi.

Deşi NU e greşeala SUPERVIZOR.ro, transmit scuzele mele companiei EUROGENETIC!

Dan Scarlat

……………………………………….

În ţara noastră există o singură societate cu numele EUROGENETIC SRL. Are CUI/CIF: 6218633 şi sediul social în oraşul Balş din judeţul Olt, dar pe site-ul propriu menţionează şi un sediu operativ în Craiova. Probabil acesta este motivul (greşit) pentru care compania olteană a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Dolj, în loc să o înregistreze la instanţa din Olt.

Solicitarea de intrare în procedura prevăzută de Legea 85/2014 a dus la constituirea Dosarului nr.3128/63/2020, pentru care Tribunalul Dolj încă nu a stabiliat data primului termen de judecată… zi în care ar trebui să constate lipsa competenţei teritoriale şi să transmită cauza la Olt.

Dincolo de această eroare, important de reţinut este că o companie cu 163 de angajaţi şi afaceri de 185,6 milioane lei în 2018 (pentru 2019 încă nu a depus bilanţul) a solicitat protecţia Legii 85/2014. La finalul lui 2018, EUROGENETIC SRL avea datorii de 16.222.560 lei şi active circulante aproape duble, de 32.136.812 lei, din care creanţe de 21.864.477 lei.

Înfiinţată în septembrie 1994, EUROGENETIC SRL este deţinută de 3 membri ai familiei CREŢAN, cu menţiunea că Ionuţ-Cosmin CREŢAN este administrator şi asociat principal – 50%), şi se ocupă cu distribuţia, transportul şi livrarea en gross şi en detail de carburanţi auto ROMPETROL (motorină, benzină, GPL). Conform paginii web, deţine 7 staţii mixte de vânzare carburanţi (situate în Craiova – 3, Balş, Drăgăşani, Iancu Jianu, Câinenii Mari) şi 63 de staţii GPL situate în Oltenia şi Muntenia, iar din anul 2011 „operează un depozit de JET A1 pe Aeroportul Craiova, asigurând tot necesarul de combustibil de aviaţie pentru toate aeronavele care decolează şi aterizează pe Aeroportul Craiova”. (sursa foto: eurogenetic.ro)