Există o societate în funcţiune care NU MAI ARE NUME de un an şi jumătate! Denumirea iniţială a fost anulată de instanţă la cererea INTELL CORPORATION

Societatea AXOM INTELL SRL Bucureşti (CUI: 26867570) a fost înfiinţată în mai 2010 de către Maria BUMBARU (50% din capitalul social), Dorel BRAHMER (49,5%) şi Dan IONESCU-MOCANU (0,5%), având ca preocupare principală prestarea unor activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management (Cod CAEN: 7022).

După mai bine de 6 ani de la înfiinţare, compania INTEL CORPORATION a fost deranjată de activitatea şi de numele firmei bucureştene, administrată de Maria BUMBARU, şi a dat-o în judecată. Astfel, pe 29 septembrie 2016, a fost constituit Dosarul nr.35782/3/2016 de la Tribunalul Bucureşti, care a fost soluţionat destul de repede, sentinţa fiind propunţată pe 30 martie 2017:

Interzice pârâtei utilizarea în activitatea sa comercială, în orice mod, a semnului INTEL, precum şi a oricărui semn identic sau similar cu mărcile reclamantei, ca parte a numelui comercial AXOM INTELL, inclusiv în scop publicitar, atât în mediul online, cât şi offline, de natură a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală exclusive aparţinând reclamantei. Dispune anularea numelui comercial AXOM INTELL şi înregistrarea menţiunii anulării în registrul comerţului. Dispune radierea numelui comercial AXOM INTELL din registrul comerţului, de către ONRC. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 300 lei reprezentând taxă timbru, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Sentinţa nu a fost atacată cu apel şi, prin urmare a rămas definitivă. Ciudat este faptul că Registrul Comerţului a pus în aplicare decizia instanţei, a anulat numele firmei… şi ATÂT! Acum societatea nu are nume/denumire… dar este ÎN FUNCŢIUNE!

În evidenţele ONRC, dar şi ale Fiscului (conform mfinante.ro), firma „se numeşte” RADIERE NUME COMERCIAL CONFORM SENTINTA CIVILA NR.433 DIN 30.03.2017 SRL (J40/4549/2010, CUI: 26867570). O situaţie hilară, cauzată de pasivitatea manifestată de Registrul Comerţului, care ar fi trebuit să declanşeze procedura de dizolvare-lichidare după ce agentul economic a rămas fără nume.

În ceea ce priveşte relaţia cu Fiscul, şi aici „e de plâns în hohote”: AXOM INTELL SRL a fost declarată inactivă de către ANAF în noiembrie 2016, adică înainte de a-şi pierde numele. Altfel spus, contribuabilul nu a mai depus declaraţii la Fisc de cel puţin doi ani. Fără nume, fără declaraţii la Fisc… dar nu s-a deranjat nimeni să ia nişte măsuri împotriva „contribuabilului”.

Şi pentru ca imaginea „profesionalismului” din instituţiile publice să fie completă, DIRECŢIA VENITURI BUGET LOCAL SECTOR 2 a depus pe 8 octombrie 2018 a cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva debitoarei AXOM INTELL SRL – Dosar nr.33480/3/2018. Asta înseamnă că Primăria Sector 2 are de recuperat cel puţin 40.000 lei de la (fosta) AXOM INTELL SRL… şi nici măcar nu ştie că firma nu se mai numeşte aşa.

Şi la final o precizare importantă: Despre fosta AXOM INTELL SRL nu putem spune că este societatea fără nume… pentru că dăm în altă dandana: există FĂRĂ NUME SRL Bucureşti (CUI: 16779935), societate în funcţiune. Şi a mai existat şi FĂRĂ NUME SRL Motru (CUI: 14898336), dar a fost radiată în urmă cu câţiva ani!