EXPERT ONE RESEARCH: Datorii de 68 milioane lei; STARE STORAGE are de recuperat 37 milioane lei… şi nu deţine garanţii; cifra de afaceri a scăzut de 12 ori

Înfiinţată în iulie 2002, EXPERT ONE RESEARCH SRL Bucureşti, fosta XOR-IT SYSTEMS SRL (CUI: 14730293), societate deţinută şi administrată (indirect) de Gabriel GĂITĂNARU (foto, un individ considerat a fi apropiat al fugarului Sebastian GHIŢĂ) a intrat în insolvenţă pe 12 februarie 2018, oficial la propria cerere – Dosarul nr.4110/3/2018.

Tabelul preliminar al creanţelor, publicat de administratorul judiciar provizoriu TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL pe data de 18 mai 2018, prezintă o situaţie dezastruoasă a debitoarei, cu o masă credală acceptată din prima de 68 milioane lei, la care s-ar mai putea adăuga şi alte sume din cele 33.973.831,10 lei – creanţe sub condiţie suspensivă.

Cel mai mare creditor este STAR STORAGE SA Bucureşti (CUI: 13289912), firmă care are de recuperat 36.937.213,42 lei… şi nu deţine nicio garanţie!

Printre creditori se află şi 4 TEAMNET-uri plus alte firme IT care sunt deja în insolvenţă, iar creanţele foarte mari invocate şi şansele minime de a mai recupera ceva din banii respectivi sugerează că multe dintre acestea vor urma „calea dreaptă” a falimentului.

TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL a publicat şi raportul privind cauzele insolvenţei (o bilă albă!), document care prezintă şi rezultatele financiare ale anului 2017: cifră de afaceri de 8,7 milioane lei, faţă de 105,81 milioane lei în 2016, şi pierderi de 3,97 milioane lei (profit de 7,8 milioane lei în anul anterior).

Practicianul precizează în acest raport că nu a „nu a identificat elemente concrete care să fundamenteze angajarea răspunderii organelor de conducere ale societăţii„… dar lasă loc de întors, menţionând că încă nu a analizat toate documentele din arhiva debitoarei.
În ceea ce priveşte perspectivele societăţii EXPERT ONE RESEARCH SRL, administratorul judiciar apreciază că „deşi debitorul se confruntă cu o situaţie economică dificilă, lipsa unor contracte ferme care să genereze încasări substanţiale fiind evidentă, acesta ar putea fi supus unui Plan de reorganizare cu şanse rezervate de reuşită numai prin eşalonarea/ajustarea masei credale în conformitate cu capacitatea sa reala de plată”.

Prima Adunare a Creditorilor a fost convocată iniţial pentru data de 23 mai 2018, dar toate termenele procedurii au fost prelungite cu 30 de zile. Până la ora actuală, TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL nu a publicat un nou convocator.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.4110/3/2018, al debitoarei EXPERT ONE RESEARCH SRL Bucureşti, este programat pe 22 octombrie 2018. (sursa foto: cbc.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
EXPERT ONE RESEARCH SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

EXPERT ONE RESEARCH SRL – Raport privind cauzele şi împrejurarile care au dus la apariţia stării de insolvenţă

EXPERT ONE RESEARCH SRL – Tabel preliminar al creanţelor