Din fostul restaurant ieşean FAMILIAL, situat în zona Alexandru cel Bun, a mai rămas doar teresa… şi asta până zilele tecute, când a fost dărâmată – foarte repede, chiar suspect de repede. Acum este un fel de şantier, iar într-un colţ apare „panoul” din imagine, unde scrie că beneficiarul investiţiei este FAMILIAL RESTAURANT SA.
Ce să vezi?! Societatea FAMILIAL RESTAURANT SA Iaşi (CUI/CIF: 7585972) este în lichidare – aşa figurează la Registrul Comerţului. Şi nu e o greşeală, pentru că Hotârârea nr.1 din 11.03.2019, a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor FAMILIAL RESTAURANT SA spune aşa:
În conformitate cu art.227 şi următoarele din Legea nr.31/1990, se aprobă dizolvarea voluntară urmată de lichidare a FAMILIAL RESTAURANT SA şi numirea, potrivit disp. art.264 şi următoarelor din Legea nr. 31/1990, în calitate de lichidator, a Societăţii Profesionale CONSULTANŢĂ, REORGANIZARE, LICHIDARE SPRL, reprezentată prin avocat Moisescu Ioana-lrina
Această hotărâre a acţinarilor a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr.1831 din 2 mai 2019.
Cu toate acestea, Primăria Iaşi a emis autorizaţia nr.1279 din 30 octombrie 2019 (nu noiembrie, cum scrie pe „panou”) pentru FAMILIAL RESTAURANT SA – AICI, iar lucrările autorizate sunt următoarele :
- Amplasare firma luminoasă şi extindere spaţiu comercial existent pe teren proprietate conform PUZ aprobat prin HCL nr.222/30.05.2018
- Teren în suprafaţă de 660 mp deţinut în baza act de dezlipire autentificat sub numarul 393/19.02.2010
- În urma extinderii va rezulta: AC = 594mp, AD = 910mp, AU = 792,05mp, POT = 90%, CUT = 1,38, regim de înălţime P/P+2E, H max atic = 13m
Până acum, imobilul (terasa) avea un singur nivel (parter), înţeleg că se vor mai construi încă două (cel puţin pe o porţiune), iar beneficiarul şi, implicit, plătitorul este o firmă în lichidare, care nu a avut activitate în ultimii 9-10 ani (crâşma a funcţionat pe altă societate… sau „la negru”?) şi figurează cu active imobilizate de sub 10.000 euro... deşi deţine un teren de 660 mp într-o zonă foarte bună (la bulevard)!
Şi dacă imobilul se înalţă cu vreo 10 metri faţă de situaţia iniţială, nu era nevoie de o dezbatere publică, de părerea vecinilor? Blocul de alături e la mai puţin de doi metri!
Mai există şi alte probleme legate de această societate şi de imobilul/terenul pe care îl deţine (sau nu?!), dar le voi comunica Primărei Iaşi şi Fiscului în petiţiile pe care le voi transmite. Apropo de Fisc, sper că şeful actual nu e prieten cu patronii MACOVEI… şi nici cu infractorul HITRUC!
Ţinând cont doar de faptul că autorizaţia este emisă pentru o firmă în lichidare, consider că municiplitatea, ISC şi Fiscul ar trebui să demareze urgent verificări la această societate şi, eventual, să suspende lucrările/autorizaţia până la lămurirea situaţiei.
Legende foto: 1 – groapa rămasă după demolarea vechii terase; 2 – „panoul” care anunţă lucrările; 3 – „organizarea de şantier”