Fabrica de dibluri are datorii de 10 milioane lei… şi cifră de afaceri de 3,7 milioane lei

ARTHUR GROUP SRL Bucureşti (CUI: 13020468) se prezintă drept „Fabrica de dibluri„, fiind o societate înfiinţată în luna mai a anului 2000, care „produce o întreagă gamă de produse de plastic dedicate industriei construcţiilor civile şi industriale, de la turnarea fundaţiilor până la lucrări de acoperire, inclusiv tâmplărie, instalaţii şi finisări interioare”, după cum precizează site-ul propriu.

Vânzările în scădere înregistrate în ultimii 5 ani au cunoscut chiar o prăbuşire anul trecut, când cifra de afaceri a ajuns la 3,73 milioane lei, iar exerciţiul financiar a fost încheiat cu pierderi de 766.038 lei. Partea şi mai proastă este că această diminuare a veniturilor nu a fost dublată de o reducere corespunzătoare a datoriilor, ceea ce până la urmă a dus la intrarea în incapacitate de plată.

Deşi indicatorii financiari arată că starea de insolvenţa datează de cel puţin un an, cerearea de aplicare a Legii 85/2017 a fost depusă de ARTHUR GROUP SRL abia 9 martie 2017, iar judecătorul sindic Elena BLIDARU MATEESCU a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă pe 4 aprilie 2017. Din documentaţia depusă la Dosarul nr.8137/3/2017 „reiese faptul că societatea debitoare înregistrează debite totale de peste 10.000.000 lei atât către furnizori, cât şi către bugetul de stat şi Piraeus Bank” – aşa precizează încheierea pronunţată pe 4 aprilie 2017.

Acelaşi document mai spune că „debitoarea nu mai desfăşoară activitate comercială„, ceea ce nu este adevărat, primul raport de activitate depus de administratorul judiciar provizoriu, ART PRO INSOLV SPRL Câmpulung (Petre MOTRUN), precizînd că „firma îşi desfăşoară activitatea cu sprijinul salariaţilor, sub coordonarea administratorului statutar, realizând venituri la nivelul supravieţuirii”… şi intenţionează se depună plan de reorganizare.

În cadrul procedurii de insolvenţă, termenul limită de înscriere la masa credală este 16 mai 2017, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 25 mai 2017, ora 16:00, la sediul administratorului judiciar (Câmpulung, Şos.Naţională nr.179, judeţul Argeş).

ARTHUR GROUP SRL Bucureşti este deţinută integral de Costel CRISTEA (48 de ani), acesta îndeplinînd şi funcţia de administrator până la intrarea insolvenţă. După deschiderea procedurii, atribuţiile de administrator special au fost preluate de Elena CRISTEA (48 de ani)

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.8137/3/2017 este programat pe 20 iunie 2017. (sursa foto: dhgate.com)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact