Fabulos! AVI-TOP a pierdut definitiv procesul cu angajatul care îşi usca chiloţii şi şosetele într-un incubator al companiei… şi care a cerut şi daune morale de 5.000 euro!

Pe 16 noiembrie 2018, societatea AVI-TOP SA Războieni (CUI/CIF: 14327259), membră a Grupului KOSAROM, l-a dat afară pe angajatul Eugen CHIRILĂ după ce l-a prins că şi-a pus la uscat chiloţii şi şosetele într-un incubator al societăţii. Oficial, acuzaţia a fost de „încălcarea atribuţiilor referitoare la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă”, dar cu menţiunea că „au fost găsite în incubator (care arată AŞA – n.r.) puse la uscat lenjeria intimă a contestatorului (o pereche de chiloţi şi şosete)” – sursa AICI.

Probabil că „disponibilizarea” a fost pe modelul Trump – «eşti concediat!», din moment ce CHIRILĂ a dat societatea în judecată… şi a câştigat procesul.

Prima instanţă, Tribunalul Iaşi, a decis că AVI-TOP SA este obligată să-l reangajeze pe Eugen CHIRILĂ în postul deţinut şi să-i plătească „o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat”. Instanţa a fost, totuşi, îngăduitoare cu societatea ieşeană şi a respins pretenţiile concediatului privind plata de daune morale în valoare de 5.000 euro – detalii AICI. (Despre acest eveniment, în acest stadiu, a scris Ziarul de Iaşi, dar fără a preciza numele societăţii – AICI).

Decizia Tribunalului Iaşi a fost pronunţată pe 13 septembrie 2019, iar Judecătoria Paşcani a admis pe 20 februarie 2020 cererea de „încuviinţare executare silită” formulată de creditorul Eugen CHIRILĂ (prin intermediul unui BEJ) împotriva debitorului AVI-TOP SA… care „nu a executat de bunăvoie obligaţiile stabilite în titlul executoriu” – detalii AICI. Tupeu, nu glumă!

În aceeaşi zi (20 februarie 2020), AVI-TOP SA a atacat cu apel sentinţa Tribunalului Iaşi, numai că şi Curtea de Apel Iaşi a fost de partea „disponibilizatului”, astfel că a rămas valabilă decizia primei instanţe – AICI. După sentinţa definitivă a Curţii de Apel Iaşi nu a mai apărut niciun proces, ceea ce înseamnă că s-au înţeles cumva cele două părţi.

Dincolo de faptul că această situaţie este hilară (un angajat care clar şi-a încălcat obligaţiile are câştig de cauză în instanţă; era frumos să primească şi daune morale!), rămâne o întrebare/nedumerire (personală): ce a păţit acel angajat de şi-a spălat şosetele şi chiloţii la locul de muncă (mi-e greu să cred că le-a spălat acasă şi le-a adus la job ca să le usuce)? Şi dacă motivul e că s-a scăpat pe el… unde şi-a uscat pantalonii?! (foto: avitop.ro)