Faliment super-dubios la RICHISIMO SIM: datorii de 50.855 lei… şi lichidităţi de peste un milion de lei! Patronul Vasile Ionuţ STIOBORANU are o nouă „jucărie”, firma HOMZZ CONSTRUCT

Pe data de 25 iunie 2024, Tribunalul Timiş a admis cererea depusă de debitoarea RICHISIMO SIM SRL Timişoara (CUI/CIF: 33907848) şi a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei (faliment), iar în funcţia de lichidator judiciar provizoriu a fost numit practicianul S.P. LICHIDARE PATRIMONIU SPRL Filiala Timişoara – Dosar nr.3338/30/2024.

Societatea RICHISIMO SIM SRL a fost înfiinţată în decembrie 2014 (ca SRL-D) de Simona GINGA (ulterior STIOBORANU) şi urma să activeze în domeniul „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”.

În 2019, firma bănăţeană se reorientează către „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate” şi este preluată de Vasile Ionuţ STIOBORANU (foto; individ care se bate cu pumnul în piept că este născut în Anina!), dar rezultatele rămân modeste… până în 2023.

Fără angajaţi şi fără active imobilizate, RICHISIMO SIM SRL raportează pentru anul trecut venituri de 946.951 lei şi cheltuieli de 3.531 lei, iar la 31 decembrie 2023 se prezintă cu datorii de 50.855 lei şi 1.018.172 lei în casă şi conturi la bănci.

Ţinând cont de aceste performanţe, demersul agentului economic de a se declara în faliment ridică mari semne de întrebare şi, cel mai probabil, scopul urmărit de Vasile Ionuţ STIOBORANU este de a nu achita impozitul pe profit şi cel pe dividende (eventual şi contribuţii la dividende).

Şi parcă pentru a întări această ipoteză, în mai 2024, la aceeaşi adresă (str.MIRON COSTIN nr.3) a fost înfiinţată, pe numele lui pe numele lui Dumitru STIOBORANU (din Anina, desigur), societatea HOMZZ CONSTRUCT SRL Timişoara (CUI/CIF: 50109080).

La ora actuală, HOMZZ CONSTRUCT SRL este administrată de Vasile Ionuţ STIOBORANU, are ca obiect principal de activitate „Dezvoltare (promovare) imobiliară”, este plătitoare de TVA (de la înfiinţare!) şi de impozit pe profit. (sursa foto: facebook.com/stioboranu.ionut)