Falimentul FRONTE IDEEA DESIGN: Patroana Elena Lavinia BOLOCAN a fost „condamnată” să plătească datoriile la stat, de 1,35 milioane lei… nu şi ţepele trase firmelor private sau unor primării!

Elena Lavinia BOLOCAN a bifat primul faliment în ianuarie 2012, cel al societăţii FRONTE MOB CONSTRUCT SRL Ploieşti (CUI/CIF: 26066882), în urma căruia au rămas datorii neplătite de 144.815 lei.

Deşi lichidatorul judiciar a arătat că BOLOCAN, în calitate de administrator, nu a depus acte din care să rezulte „modalitatea de folosire/ieşire din patrimoniul societăţii a bunurilor si sumelor înregistrate în contabilitate”, instanţa a respins cererea de atragere a răspunderii personale.

În cazul falimentului FRONTE IDEEA DESIGN SRL (CUI/CIF: 28485860), Tribunalul Ilfov nu a mai fost atât de înţelegător cu această individă şi a admis parţial cererea Fiscului, sentinţa din Dosarul asociat nr.2864/93/2019/a4 fiind următoarea:

Obligă pârata BOLOCAN ELENA LAVINIA la plata parţială a pasivului societăţii debitoare în cuantum de 1.354.035 lei, din averea proprie

Decizia instanţei, care a fost atacată cu apel de „condamnată”, este surprinzătoare… nu pentru că o pune pe Elena Lavinia BOLOCAN să plătească datoriile firmei, ci pentru că se referă doar la ţeapa trasă Fiscului!

Tabelul definitiv prezintă o masă credală de 1.616.303,48 lei şi 9 creditori (5 firme, 3 primării şi AJFP Ilfov), dar Tribunalul Bucureşti a apreciat că numai Fiscul trebuie despăgubit de aşa-zisa femeie de afaceri Elena Lavinia BOLOCAN… deşi ARABESQUE SRL Galaţi a fost înscrisă la masa credală cu o creanţă garantată (47.465,18 lei)!

O altă ciudăţenie este următoarea: site-ul ANAF susţine că FRONTE IDEEA DESIGN SRL înregistra la 31 decembrie 2021 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 1.529.130 lei, cu o componentă semnificativă de stopaj la sursă… şi nu „doar” 1.354.035 lei, valoarea trecută în tabelul creditorilor. Poate rezolvă apelul această problemă/diferenţă!

La ora actuală, Elena Lavinia BOLOCAN nu mai figurează ca asociat sau administrator la vreo firmă activă, dar afacerea FRONTE – de „producţie mobilier premium de bucătării pe comandă” – continuă pe FURNIWOOD PRODUCTION SERVICES SRL Bucureşti (CUI/CIF: 33868234), firmă controlată în acte de Ioan-Alin BOLOCAN. (sursa foto: facebook.com/frontedesign)

CITIŢI ŞI:
FRONTE IDEEA DESIGN: Administratorul judiciar a propus trecerea la faliment… dar nu spune nimic despre lichidităţile de două milioane lei din bilanţ