Falimentul SSS COMPANY: Fiscul deţine 99,4% din masa credală, nu s-a deranjat să participe la Adunarea Creditorilor şi a pus sechestru pe două autoturisme… oficial depozitate în apartamenul de la etajul 3 al unui bloc! Teoretic, firma administrată de Dragoş LĂRGEANU are lichidităţi care acoperă de 3,5 ori datoriile

SSS COMPANY SRL Iaşi (CUI/CIF: 34924340) a intrat direct în faliment la cererea Fiscului, care a invocat o creanţă de 79.191 lei şi demn de remarcat este faptul că, în documentaţia depusă la Dosarul nr.5849/99/2021, AJFP Iaşi a afirmat că debitoarea „nu deţine în proprietate bunuri mobile sau imobile din a căror valorificare să poată fi acoperită creanţa”.

Între timp, Fiscul a mai făcut nişte calcule şi a ajuns la concluzia că are de recuperat 104.499 lei, aceasta fiind suma din tabelul definitiv, unde mai apare şi Primăria Iaşi (DGFPL Iaşi) cu 666 lei.

Deşi iniţial a susţinut altceva, AJFP Iaşi şi-a amintit că a instituit sechestru pe două autoturisme… care au fost lăsate în custodia administratorului Dragoş LĂRGEANU, locul de depozitare trecut în acte fiind o cameră a unui apartament situat la etajul 3 dintr-un bloc!

Surprinzătoare este atitudinea lichidatorului judiciar (provizoriu) MOLDROM INSOLVENCY IPURL (Daniela ARHIRE), care nu a intrat în posesia actelor contabile sau a maşinilor… dar consideră că sunt doar „elemente incipiente care să justifice aplicarea dispoziţiilor art.169 din Legea nr.85/2014 (atragerea răspunderii personale – n.r.)”.

Mai mult, aşa-zisul specialist în insolvenţe trece foarte uşor peste datele din bilanţul aferent exerciţiului financiar 2020, ultimul depus la Fisc, care arată că anul respectiv a fost încheiat cu datorii de 55.653 lei şi 368.851 lei în casă şi conturi la bănci… şi fără active imobilizate!

Probabil pe sistemul «de ce să mă deranjez, doar nu-s banii mei personali?!», reprezentantul AJFP Iaşi – instituţie condusă de acest individ – nu a participat şi nici nu a transmis punct de vedere la prima Adunare a Creditorilor… care nu s-a putut întruni!

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.5849/99/2021, al debitoarei SSS COMPANY SRL, este programat pe 22 septembrie 2022.