Falita agenţie INVITATION ROMANIA acuză o fostă angajată că „a deturnat clientela” către EXACT TOURS

INVITATION INVEST SRL Bucureşti (CUI/CIF: 19194773) – societate care a deţinut/administrat agenţia de turism INVITATION ROMANIA (TRAVEL) – a intrat direct în faliment, la propria cereere, conform sentinţei Tribunalului Bucureşti din Dosarul nr.9801/3/2020.

Decizia tour-operatorului specializat în incoming (aducerea turiştilor străini în ţara noastră) de a apela la Legea 85/2014 ridică mai multe semne de întrebare… pentru că a venit la doar 3 luni de la anunţul privind preluarea acestuia de către Alin Nicolae BURCEA, patronul PARALELA 45 – detalii AICI.

Mai mult, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor INVITATION INVEST SRL (din 15 ianuarie 2020) prin care Alin Nicolae BURCEA prelua părţi sociale reprezentând 55% din capitalul social, iar Simion ALB devenea (unic) administrator… numai că această modificare nu a mai fost operată la Registrul Comerţului!

În Raportul privind cauzele falimentului, lichidatorul judiciar ISD INSOLVENCY SPRL nu pomeneşte nimic de această tranzacţie – dacă s-a realizat ceva sau nu, eventual prin „golănia clasică” de transfer a aşa-zisului fond de comerţ – şi spune doar că Mirela-Daniela IORDACHE (45%), Tudor-Gheorghe FODOREANU (45%) şi Gheorghe FODOREANU (10%) sunt asociaţii societăţii, iar seniorul Gheorghe FODOREANU (foto) a fost singurul care a îndeplinit atribuţii de administrator.

În raportul menţionat, pe lângă invocarea unei ţepe pe care a primit-o de la COX & KINGS Ltd, de 80.794,30 euro (386.140,20 lei), este prezentată o acuzaţie inedită a debitoarei INVITATION INVEST SRL:

Un alt aspect este cel al fostei angajate a societăţii, MOISE Anda Roxana, care şi-a dat demisia din societate în luna iunie 2019 şi s-a angajat la o societate cu acelaşi obiect de activitate, iar ulterior a deturnat clientela societăţii debitoare către noul angajator, asa cum rezultă din cererea de chemare în judecată formulată de INVITATION INVEST SRL, ce face obiectul Dosarului nr.3240/3/2020

Dosarul pomenit – iniţial considerat ca „acţiune în răspundere patrimonială”, iar apoi devenit „acţiune în concurenţă neloială” şi renumerotat 3240/3/2020* – arată că Anda Roxana MOISE (fostă BULETIN – aşa scrie pe portal.just.ro) s-a transferat la EXACT TOURS SRL Bucureşti (CUI/CIF: 11149327), societate care are calitatea de pârât şi care în 2019, cu 14 angajaţi, a înregistrat un profit net de 647.685 lei şi o cifră de afaceri de 26.046.347 lei. Asociaţii EXACT TOURS SRL sunt Olivia BERGHIANU şi Arald BERGHIUNU.

Deşi derularea unui astfel de proces ar fi de interes nu doar pentru cei care activează în zona de turism, sunt şanse mari ca dosarul să fie închis foarte repede, iar cererea respinsă, pentru că ieri, 8 octombrie 2020, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea INVITATION INVEST SRL de „reexaminare taxe de timbru” – AICI. În condiţiile în care reclamanta este în faliment şi nu are bani deloc, este de presupus că nu va putea plăti taxa de timbru… aşa că speranţa rămâne într-un sponsor! Poate chiar Alin BURCEA… măcar aşa, ca o compensaţie pentru ratarea tranzacţiei! (sursa foto: infotravelromania.ro)