Falita GRUP EST SECURITY a cerut insolvenţa Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a fost înfiinţată prin OUG 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, fiind instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin reorganizarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare. Asta scrie pe site-ul agenţiei, unde puteţi găsi şi lefurile pe care le încaseaă angajaţii acestei instituţii – AICI.

GRUP EST SECURITY SRL Piatra Neamţ (CUI: 2861660) a fost până în 2015 cea mai mare firmă de pază din Moldova, numărul mediu de angajaţi raportat pentru anul respectiv fiind de 3.666. În mai 2016 a intrat în insolvenţă, iar pe 14 decembrie 2016 a trecut la faliment (detalii AICI).

Între ANIF şi firma de pază cunoscută drept GES a existat „o relaţie de iubire„, în sensul că agentul economic din Piatra Neamţ a încasat o grămadă de bani de pe urma contractelor încheiate cu această instituţie publică.

Deşi nu mai desfăşoară activitate de vreo doi ani, iar până acum nu a zis nimic de vreo sumă de bani pe care ar trebui să o încaseze de la ANIF şi nici nu a intentat vreun proces agenţiei, GRUP EST SECURITY SRL s-a înfipt săptămâna trecută în uşa Registraturii Tribunalului Bucureşti şi a depus o cerere de aplicare a Legii 85/2017 împotriva debitoarei AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE, astfel fiind constituit Dosarul nr.33251/3/2018, pentru care a fost stabilit un prim termen de judecată pe 16 noiembrie 2018.

Conform portalului instanţelor de judecată, această cerere este asumată atât de administratorul special Dan Gheorghe MISĂILĂ, cât şi de lichidatorul judiciar MOLDINSOLV SPRL (Jan SAVA). Ţinând cont că MOLDINSOLV SPRL este practician în insolvenţă, se presupune că are idee de prevederile Legii 85/2014 şi, prin urmare, solicitarea ar trebui să fie întemeiată.

Am trimis un mail celor doi cu scopul de a afla care este valoarea şi vechimea creanţei pentru care a fost depusă cererea de insolvenţă împotriva ANIF, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns – am trimis mail-ul în urmă cu câteva ore, poate încă nu şi-au revenit oamenii după referendum! (sursa foto: modernfarmer.com)