Falita GRUP FOREST a mutat afacerea cu lemne pe SILVA LABOR

Pe 29 octombrie 2018, am atras atenţia că societatea GRUP FOREST SRL Curături (CUI/CIF: 19191556) are oferte noi/active pentru vânzarea de lemen… deşi intrase în faliment prin procedură simplificată încă de pe 3 octombrie 2018 (AICI). Mi-am permis şi am trimis linkul articolului mai multor instituţii despre care se presupune că veghează la respectarea legilor în ţara asta. Şi ce dacă am trimis?!

Singura reacţie a fost pe Facebook, pe contul societăţii, acolo unde erau postate anunţurile de vânzare: AICI şi AICI. Mai exact, numele GRUP FOREST SRL a fost înlocuit peste tot cu SILVA LABOR SRL… şi astfel s-a ajuns într-o situaţie hilară: SILVA LABOR SRL are oferte/anunţuri postate cu mult înainte de a fi înfiinţată!

Mai exact, SILVA LABOR SRL (CUI/CIF: 39414326) este o firmă nouă, înmatriculată pe 29 mai 2018, la care unic asociat şi administrator este Alexandra IFTODE (fostă COSTANDACHI). Sediul social figurează în satul Curături, comuna Ciurea, nr. cadastral 821, judeţul Iaşi, iar obiectul principal de activitate este „exploatarea forestieră” (Cod CAEN: 0220).

Interesant este faptul că SILVA LABOR SRL a devenit plătitoare de TVA la mai puţin de 3 luni de la înfiinţare (de pe 13 august 2018, mai exact), iar patroana Alexandra IFTODE mai figurează (cu numele COSTANDACHI) ca administrator la COS ALEX GEO SRL Curături (CUI/CIF: 31321647), firmă declarată inactivă de către ANAF în iunie 2016 şi reactivată în mai 2018, cu câteva zile înainte de înfiinţarea SILVA LABOR SRL.

Desigur, faptul că Alexandra IFTODE a înfiinţat o firmă şi a reuşit să să lanseze în afaceri importante în doar câteva luni nu e ilegal. Problema de (i)legalitate ar trebui verificată la falita GRUP FOREST SRL… de către Fisc, de către Direcţia Silvică, de către lichidatorul judiciar. O astfel de verificare, chiar anchetă, ar trebui să solicite creditorii, în primul rând Fiscul, care are de recuperat aproximativ 1,3 milioane lei (sumă valabilă la 30 iunie 2018, conform site-ului ANAF). După „cât de liniştit şi de frumos” s-a mutat afacerea pe SILVA LABOR SRL, mă îndoiesc că vreo instituţie a statului va fi interesată de ce s-a întâmplat… (sursa foto: facebook.com/scsilvalaborsrl)

CITIŢI ŞI:
Alo, Fiscul?! GRUP FOREST a intrat în faliment… dar vinde în continuare buşteni şi lemne de foc