„Fata lu’ mama” ARCAN a uitat că are o benzinărie în Bucureşti… şi nu a trecut-o în declaraţia de avere

0

Andreea-Maria ARCAN-APOSTOL are 27 de ani, este fiica senatoarei Emilia ARCAN (52 de ani) şi zilele trecute a fost numită vicepreşedinte ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici), funcţie cu rang de secretar de stat. Informaţia despre această scandaloasă numire a apărut pentru prima dată în publicaţia electronică atacul.ro. Un amănunt aparent amuzat: senatoarea ARCAN este vicepreşedinte la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii!

Deşi presa a fost plină de articole critice despre această aroganţă a premierului Sorin GRINDEANU (sau poate obligaţie faţă de gruparea de la Neamţ), nu s-a întâmplat nimic, iar o fotografie decentă, CV-ul şi declaraţia de avere au fost postate pe site-ul ANFP, ca un răspuns de genul „câinii latră, ursul trece”  (AICI). Pentru că la CV s-a referit toată lumea, eu o să mă focusez (e la modă termenul) pe declaraţia de avere.

În acest document, care poartă data de ieri, 30 mai 2017, Andreea-Maria ARCAN-APOSTOL afirmă că:

  • NU deţine terenuri sau clădiri
  • Are un autoturism Volkswagen fabricat în 2014
  • NU deţine plasamente, INCLUSIV acţiuni sau părţi sociale, cu valoare de piaţă peste 5.000 de euro
  • A încasat venituri salariale de 18.000 lei de la VANDISSE OIL SRL (consilier juridic), iar soţul Dumitru APOSTOL (36 de ani, prezentat în presa locală şi de cancan drept Marin APOSTOL) a fost remunerat cu 30.000 lei, în calitate de administrator la aceeaşi firmă.

Cum se fentează declaraţiile de avere şi de interese

Societatea menţionată ca angajator al celor doi este deţinută chiar de soţii ARCAN-APOSTOL, dar cel mai probabil fiica senatoarei va spune că nu a menţionat asta în declaraţia de avere pentru că valoarea de piaţă a părţilor sociale nu depăşeşte 5.000 de euro… ceea ce nu e chiar aşa.

O a doua şmecherie aplicată de „fata lu’ mama” este nedepunerea declaraţiei de interese, unde ar fi fost obligată să menţioneze funcţia de administrator la VANDISSE OIL SRL. Această declaraţie va fi depusă peste vreo două-trei săptămâni, după ce se va retrage din funcţia de administrator (e obligată de noua funcţie) şi, astfel, nimeni nu va şti că Andreea-Maria ARCAN-APOSTOL a administrat această afacere. Aşa a fost socoteala, dar… ghinion!

Firmă cu… 14 angajaţi încă de la înfiinţare!

VANDISSE OIL SRL Piatra Neamţ (CUI: 35125660) a fost înmatriculată pe 14 octombrie 2015, unicul asociat şi administrator fiind Dumitru APOSTOL, la data respectivă însurat cu Andreea ARCAN (nunta a fost în mai 2015). Sediul social figurează, pe baza unui contract de comodat, într-un apartament de pe strada Orhei, care este şi domiciliul declarat al fiicei senatoarei, NU şi al partenerului. Capitalul social iniţial a fost de 200 lei, iar obiectul principal de activitate – „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate” (Cod CAEN: 4730).

După doar trei săptămâni, pe 3 noiembrie 2017, VANDISSE OIL SRL a devenit plătitoare de TVA, performanţă pe care nu o reuşesc decât „şmecherii şmecherilor„.

Pentru anul 2015, în care a avut teoretic două luni şi jumătate de activitate, firma deţinută şi administrată NUMAI de Dumitru APOSTOL a raportat o cifră de afaceri de 239.708 lei şi… 14 ANGAJAŢI! Devine clar că nu e o afacere cu un laptop şi nişte contracte cu dedicaţie, ci vorbim chiar de o benzinărie… şi nu e cea de la Târgu Neamţ!

I-a luat firma ARCĂN-iţa!

Pe 13 ianuarie 2016, intră în firmă Andreea-Maria ARCAN-APOSTOL, printr-o majorare de capital social, aportul ei în numerar fiind de 3.140 lei. Astfel ea devine asociat majoritar, cu 94,01% din capitalul social, iar soţul ajunge un minoritar amărât, cu 5,99%. Mai mult, Dumitru APOSTOL este revocat din funcţia de administrator, funcţia fiind preluată de soţie. Ca o paranteză, putem spune că afirmaţia din declaraţia de avere cu remunerarea ca administrator a masculului este eronată, să nu zic falsă. El a fost administrator 12 zile din anul 2016!

Până acum nu a fost publicat bilanţul aferent anului 2016 (termenul de depunere expiră astăzi, până se mai scarpină cei de la site… mai durează), dar estimez o cifră de afaceri de măcar un milion de euro. De ce această estimare? Benzinăria de la Târgu Neamţ face vânzări de 800.000 de euro pe an, cum să nu facă una din Bucureşti măcar un milion?!

O benzinărie în Capitală pentru fata senatoarei şi una „abandonată” de ginere la Târgu Neamţ

DA, aţi citit bine. Benzinăria MOL administrată de VANDISSE OIL SRL este situată în Bucureşti, Şoseaua Olteniţei nr.83A, sector 4, aproape de Piaţa Berceni. Conform actelor de la Registrul Comerţului, societatea are contract de agent MOL din 19 octombrie 2015, adică semnat la 5 zile după înfiinţare!

Şi hai să vedem şi legătura cu benzinăria de la Târgu Neamţ, dacă tot v-am bătut la cap cu asta! În acest oraş funcţionează o benzinărie MOL de mai mulţi ani, mai exact pe strada Mihai Eminescu nr.18. De prin 2012, este administrată de MOL NEAMŢ SRL (CUI: 30634042), firmă cu sediul social în localitatea ŢIBUCANI. Demn de menţionat este faptul că MOL ROMÂNIA a fost de acord cu folosirea numelui MOL (NEAMŢ).

Această firmă a fost înfiinţată în septembrie 2012 de către Fănică NISTOR (61 de ani în prezent) şi… Dumitru APOSTOL, cu menţiunea că doar NISTOR avea atribuţii de administrator. Desigur, este acelaşi Dumitru APOSTOL, nu e o coincidenţă de nume, iar Fănică NISTOR este un fost consilier local de la ŢIBUCANI, care a candidat la primărie în 2016.

Cei doi au deţinut firma juma-juma până în august 2015, când APOSTOL i-a cesionat lui NISTOR părţile sociale deţinute, LA VALOAREA NOMINALĂ! Adică i-a vândut cu 200 lei jumătate dintr-o firmă care în anul anterior înregistrase o cifră de afaceri de 3,14 milioane lei!

După două luni de la această cesiune, Dumitru APOSTOL a înfiinţat VANDISSE OIL SRL… (surse foto: captura youtube; yes-bucuresti.ro)

 

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contactLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.