FIN CONSTRUCT a solicitat intrarea în insolvenţă; cererea va fi judecată pe 24 iulie 2018

FIN CONSTRUCT SRL Işalniţa (CUI: 18559537) a fost înfiinţată în aprilie 2006, este administrată de Eugenia SÎRBU, iar pe site-ul propriu susţine că este „specializată în potabilizarea apei„, iar activitatea principală constă în „configurarea, comercializarea, montarea şi întreţinerea sistemelor, staţiilor de tratare a apei, pentru segmentul casnic, semiindustrial şi industrial”.

Anul trecut, societatea doljeană a obţinut un profit net de 324.919 lei, cel mai mare din ultimii 5 ani, dar demn de remarcat este faptul că datoriile, deşi în scădere faţă de anul anterior, au depăşit cifra de afaceri, iar capitalurile propriu au ajuns la cea mai scăzută valoare din ultimii 6 ani. Şi asta în condiţiile în care a fost luată în calcul o creanţă de 601.672,79 lei care poate fi considerată pierdută pentru că debitoarea este FIN WATER SRL Craiova (CUI: 18555241), societate în insolvenţă de anul trecut… care este deţinută şi administrată de Constantantin SÎRBU, soţul Eugeniei SÎRBU.

Această problemă cu lichidităţile a dus la apariţia mai multor procese cu creditorii, inclusiv cu Fiscul, numai că toate aceste dispune juridice se vor încheia/suspenda peste două zile… sau sentinţele nu vor fi puse în aplicare, dacă au fost deja pronunţate.

Asta pentru că, pe 17 iulie 2018, FIN CONSTRUCT SRL a solicitat protecţia Legii 85/2014, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.5705/63/2018. Tribunalul Dolj a stabilit deja primul termen de judecată pentru 24 iulie 2018, dată la care – dacă debitoarea a depus toate documentele prevăzute de lege – va intra în insolvenţă, situaţia de incapacitate de plată fiind de necontestat. (sursa foto: facebook.com/finwatercraiova)