Firma lui OSTAHIE a vrut să fure marca SANYO. Acum încearcă cu AGFA şi KASHTAN; HANU ANCUŢEI, o insolvenţă la purtător

kashtan-600

Firma lui OSTAHIE a vrut să fure marca SANYO. Acum încearcă cu AGFA şi KASHTAN
COMPLET ELECTRO SERV SA (CUI: 2111889) este o firmă controlată de Dan Constantin OSTAHIE (patronul de la ALTEX/MEDIA GALAXY), care teoretic şi produce, nu numai comercializează, echipamente IT&C, deşi a raportat doar 24 de angajaţi (în 2015). Până în 2015 a avut sediul social la Piatra Neamţ, apoi a fost mutat la Bucureşti, iar acum e în Voluntari. Deşi OSTAHIE pare un tip serios (mai puţin în cazul glumelor proaste cu Black Friday în fiecare săptămână), COMPLET ELECTRO SERV SA s-a înhăitat cu băcăuan pe nume ALECU BOGDAN, care este consultant în proprietate intelectuală şi are un CV ce îl recomandă pentru şmenuri. El este cel care a consiliat o firmă controlată indirect de Petru Gabriel VLASE să încerce să fure mai multe mărci MONITORUL. Şi DA, este vorba despre proaspătul vicepreşedinte de la Camera Deputaţilor, pomenit drept pretendent la postul de ministru al Justiţiei!

Acum, firma lui OSTAHIE şi Cabinetul lui ALECU s-au orientat către electronicele de odinioară. Pe 5 ianuarie 2016, a fost depusă cererea pentru înregistrarea mărcii SANYO, în condiţiile în care japonezii de la SANYO ELECTRIC CO LTD au înregistrat două astfel de mărci încă din 1997 şi 1998, pe care le-au prelungit la fiecare 10 ani. Şi chiar dacă nu le-a reuşit această tentativă, OSTAHIE şi ALECU nu s-au dat bătuţi şi, pe 9 octombrie 2016, au depus cereri pentru mărcile AEG, SABA, AGFA şi KASHTAN. Pentru cei care au mai puţin de 30 de ani, AŞA sau AŞA arăta un KASHTAN şi preţul era undeva la patru salarii!

Toate cele patru cereri figurează pe site-ul OSIM cu menţiunea „opoziţie în curs„, ceea ce înseamnă că nu a funcţionat strategia „depunem cerere şi poate nu văd deţinătorii„. Trebuie să fii un foarte slab consultant ca să crezi aşa ceva. Partea proastă este că, în România, nu eşti sancţionat dacă şicanezi deţinătorii altor mărci. De exemplu, dacă mâine depune cineva cerere pentru marca Coca-Cola, ar pierde 40 de euro (taxa pentru depunerea cererii, nimic nu e gratis la OSIM). În schimb, pune pe drumuri deţinătorul mărcii. Şi culmea e că, acesta, ca să-şi protejeze marca deja înregistrată (prin depunerea opoziţiei) trebuie să plătească mai mult – 60 de euro! Nu e superbă ţara în care trăim?!

HANU ANCUŢEI, o insolvenţă la purtător
Societatea care deţine HANU ANCUŢEI şi Hotel ROMAN se numeşte TUROAG SA (CUI: 2055843) şi a intrat în insolvenţă pe 23 aprilie 2013. La data respectivă, datoriile către Fisc, conform tabelului definitiv al creanţelor, erau de 961.032 lei. La 30 septembrie 2016, conform site-ului ANAF, restanţele la bugetele de stat au urcat la 1.664.366 lei. O asemenea evoluţie în perioada de reorganizare ar trebui să determine o cerere de trecere la faliment – din partea DGFP Neamţ. Nu s-a întâmplat aşa, ci administratorul judiciar CITR – FILIALA BUCUREŞTI SPRL a solicitat prelungirea perioadei de reorganizare cu încă un an, iar Fiscul a fost de acord „cu unele condiţii” (sanchi!).

Interesant la această firmă nu este că va intra în faliment şi nu se va întâmpla nimic, ca în cazul răzeşilor cu hanul alături, ci că nu se ştie cine deţine stabilimentele HANU ANCUŢEI şi Hotel ROMAN, acţiunile TUROAG SA fiind, din 2011, „la purtător” (un articol interesant despre această şmecherie puteţi citi AICI). La nivel de zvon, într-o vreme au circulat două variante – avocatul Ioan CHELARU (apărător al firmei în unele procese şi prieten vechi de-al lui Sorin Ovidiu VÎNTU) şi Elena Gabriela UDREA (firma a beneficiat de fonduri importante de la ministerul condus de „tanti Nuţi”). Deşi e administrator de o grămadă de ani, nu crede aproape nimeni că Lenuţa Nuşa CHIRIAC este şi patroană. Iar înfiinţarea firmei HANUL ANCUŢEI TURISM SRL (CUI: 29956516) de către Tiberiu CHIRIAC nu are nicio legătură cu insolvenţa TUROAG! Şi marmota… (sursa foto: bibliotecibihorene.blogspot.ro)