Fiscul din Iaşi şi-a adus aminte de DEMETRELA lui IULIAN TĂRĂBOANŢĂ… la 4 ani după ce a fost vândută şi mutată în Capitală

Înfiinţată în decembrie 1994, DEMETRELA TRADING SRL (CUI: 6791087) a deţinut până prin 2013 patiseriile „Demetrela” din Iaşi, fiind cunoscută ca firma lui IULIAN TĂRĂBOANŢĂ (foto, 55 de ani), individ care la un moment dat a fost şef la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Iaşi, iar acum deţine calitatea de consilier judeţean şi un dosar penal pus la păstrare de procurori, în ciuda unei decizii judecătoreşti… şi care anul acesta a înfiinţat două firme.

După ce activitatea a fost mutată pe PRIMA FOOD SRL Iaşi (CUI: 29346283), DEMETRELA TRADING SRL a fost vândută unor individe care, la un moment dat, aveau participaţii la peste 100 de firme (detalii AICI).

Transferul de proprietate, însoţit de schimbarea numelui în DEMETRELA TRADING INVESTMENT AND BUSINESS ADMINISTRATION CENTER WORK SRL şi mutarea sediului social la Bucureşti, s-a înregistrat în ianuarie 2014. Începând cu anul 2013, nu a mai depus bilanţurile la Fisc, iar datoriile la finalul lui 2012 se ridicau la aproape un milion de euro (4,24 milioane lei).

Deşi e clar că reprezentanţii DEMETRELA nu au mai trecut pe la Fisc cel puţin din ianuarie 2014 (când „mortul” a fost preluat de Victoriţa UNGUREANU şi Elena Roxana SEREA), AJFP Iaşi s-a decis să declare firma INACTIVĂ abia în septembrie 2016. După încă un an şi vreo 4 luni, DGRFP Iaşi – AJFP Iaşi s-a îndurat să solicite aplicarea Legii 85/2014.

Cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva DEMETRELA TRADING INVESTMENT AND BUSINESS ADMINISTRATION CENTER WORK SRL a fost depusă pe 25 ianuarie 2018, la Tribunalul Bucureşti, astfel fiind deschis Dosarul nr.2422/3/2018. Instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru data de 15 mai 2018.

Conform site-ului ANAF, Fiscul are de recuperat de la DEMETRELA cel puţin 357.955 lei, sumă calculată la 31 decembrie 2017 şi care conţine în principal contribuţii neachitate la Pensii, Sănătate şi Şomaj. Dacă nu apare vreo creanţă dubioasă (ca AICI), AJFP Iaşi va fi cel mai important creditor (poate chiar majoritar) şi va conduce jocurile. Dacă va dori, îşi va aminti şi îi va aminti lichidatorului judiciar cine a falimentat cu adevărat societatea. Dacă nu va dori… vor fi trase la răspundere (vorba bine) cele două necăjite care au ajuns patroane la începutul anului 2014. Tot dacă va dori, şi Primăria Iaşi îşi va aminti ce bani are de încasat de la falita DEMETRELA! (sursa foto: 7est.ro)

CITIŢI ŞI:
Pierdut DEMETRELA TRADING… cu datorii de un milion de euro. Se declară nulă! Fostul şef al ITM Iaşi s-a aflat în incompatibilitate

E.ON simulează o executare silită de 20.000 euro la fosta firmă a unui consilier judeţean; Fiscul are de recuperat 76.000 euro… dar nu simulează nimic!

Ce mai face IULIAN TĂRĂBOANŢĂ? E urmărit penal, a îngropat o firmă cu 70 de angajaţi după numai un an de activitate şi a pregătit a doua PRIMA FOOD