Fiul lui Liviu DRAGNEA s-a băgat într-o afacere cu peşte, iar ferma de porci „a trecut-o pe persoană fizică”

La finalul lunii ianuarie 2017, când am publicat articolul „Ştefan Valentin DRAGNEA deţine firme cu afaceri de 20 MILIOANE EURO, achiziţionate în ultimii 3 ANI” (sursă nedeclarată de inspiraţie pentru alte investigaţii jurnalistice – AICI sau AICI), fiul lui Liviu DRAGNEA avea 27 de ani şi participaţii directe la 3 firme:

  • BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria (CUI: 36529216)
  • S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL Alexandria, fosta LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (CUI: 15066666)
  • ZOOVEG 2010 SRL Liţa (CUI: 27202818)

Acum, după două luni, situaţia s-a îmbunătăţit – Ştefan Valentin DRAGNEA a împlinit 28 de ani (luna trecută) şi a ajuns asociat la 5 societăţi din România:

  • BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria (CUI: 36529216)
  • FERMA SALCIA SA Salcia (CUI: 1413951)
  • S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL Alexandria, fosta LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (CUI: 15066666)
  • TRIDENT 51 SRL Turnu Măgurele (CUI: 32191057)
  • ZOOVEG 2010 SRL Liţa (CUI: 27202818)

DRAGNEA jr. a plătit 160.000 de euro pentru ferma de porci?

FERMA SALCIA SA, fosta ROMCIP SA, are un capital social de 801.835 lei, deţinut la ora actuală de:
¤ Ştefan Valentin DRAGNEA – 90%
¤ Ilie Liviu DRAGNE (48 de ani) – 10%

La începutul anului, S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL era acţionarul majoritar, cu 99,84% din capitalul social, iar Ilie Liviu DRAGNE deţinea doar 0,16% din acţiuni. Ţinând cont de faptul că S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL este controlată de „jupânelul Teleormanului”, se poate spune că ferma de porci doar a fost „mutată pe persoană fizică”, iar Ilie Liviu DRAGNE, care este preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General, a fost „omenit” cu un pachet de acţiuni consistent.

Ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie sunt Gabriel TIANU (52 de ani) şi Dănuţ Matei IUBINA (27 de ani), iar mandatul lor va expira în ianuarie 2020.

În Monitorul Oficial al României a fost publicată doar o scurtă „notificare”, prin care Registrul Comerţului Teleorman anunţă că s-a depus textul actualizat al actului constitutiv al societăţii comerciale FERMA SALCIA SA, astfel că preţul la care s-a efectuat transferul de acţiuni (cesiunea) de la S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL la DRAGNEA jr. şi DRAGNE rămâne deocamdată secret. Poate şi pentru că Ştefan Valentin DRAGNEA nu are venituri declarate de 721.652,50 lei (aproximativ 160.000 euro), suma necesară pentru achiziţionarea acţiunilor, dacă tranzacţia s-a efectuat la valoarea nominală?!

Interes surprinzător pentru o amărâtă firmă care vinde peşte în piaţa din Turnu Măgurele!

Societatea TRIDENT 51 SRL Turnu Măgurele a fost înfiinţată în august 2013, de către Elena COPĂCEANU (60 de ani în prezent) şi Daniel BARAC, având ca obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul al peştelui, crustaceelor şi moluştelor, în magazine specializate” (cod CAEN: 4723). După două luni, a înregistrat la DSVSA Teleorman un magazin de desfacere în Piaţa Centrală din Turnu Măgurele (boxele 9). La începutul anului 2016, Marius Lucian BARAC (29 de ani) a luat locul lui Daniel Barac în structura asociaţilor şi administratorilor.

În 2013-2015, TRIDENT 51 SRL nu a avut cine ştie ce activitate/rezultate, iar singura „realizare notabilă” a fost includerea ca parte civilă în Dosarul penal nr.1718/329/2016, care are ca obiect „furtul calificat (art.229 NCP)”, cu menţiunea că şi ferma de porci, sub vechiul nume ROMCIP SA, apare în această speţă, tot ca parte civilă.

Probabil anticipând succesul pescarului Liviu DRAGNEA, fiul s-a decis să intre în această afacere, astfel că la ora actuală deţine 50% din capitalul social (dublat la 400 lei!), celălalt asociat rămas fiind Elena COPĂCEANU, care îndeplineşte şi atribuţii de administrator.

Lăsând glumele pescăreşti la o parte, intrarea lui Ştefan Valentin DRAGNEA este surprinzătoare şi cu siguranţă nu întâmplătoare. Nu poate fi vorba de o susţinere financiară pentru această firmă, din moment ce aportul la capitalul social a fost de 200 lei. Iar faptul că el a preferat să preia (deocamdată parţial) o firmă de care au auzit doar unii cumpărători de peşte din Turnu Măgurele şi hoţii din dosarul menţionat, în loc să înfiinţeze una nouă, sugerează că a avut/are nevoie de o firmă cu ceva vechime în acest sector/domeniu de activitate. Prin urmare, ar trebui să urmărim programele de finanţare care vizează piscicultura şi activităţile adiacente! (sursa foto: facebook.com/liviudragnea.ro)

CITIŢI ŞI:
Ştefan Valentin DRAGNEA deţine firme cu afaceri de 20 MILIOANE EURO, achiziţionate în ultimii 3 ANI

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact