Vineri, 24 februarie 2017, societatea FUNTRIP SRL Bucureşti (CUI 33999981), cea care a administrat agenţia şi site-ul „Funtrip.World”, a depus cerere de aplicare a Legii 84/2015, astfel fiind constituit Dosarul nr.6440/3/2017 (Tribunalul Bucureşti). În această speţă, debitoarea este reprezentată de SCA HAŞOTTI MÂNERAN SERB ŞI ASOCIAŢII, situaţie rar întâlnită la astfel de procese, posibil impusă de lipsa din ţară a administratorilor debitoarei.
Instanţa a stabilit primul termen de judecată pe 1 martie 2017, iar portalul instanţelor de judecată a afişat această informaţie chiar în ziua respectivă, cel mai probabil după desfăşurarea şedinţei de judecată. Sentinţa a fost publicată abia ieri, 3 martie 2017, după ora 19, şi spune aşa:
„dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului SC FUNTRIP SRL (…) ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare”.
În calitate de lichidator judiciar provizoriu a fost desemnat C.I.I. BALCAN LIVIU ADRIAN, cu următoarele date de contact:
- sediu social: Bucureşti, str.Ţepes Vodă nr.100, et.2, Bucureşti, sector 2
- telefon: 0744-394117
- e-mail: liviu.balcan@gmail.com
Instanţa a mai stabilit data de 14 aprilie 2017 drept termen limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca tabelul preliminar să fie publicat până cel târziu pe 24 aprilie 2017. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor urmează să se desfăşoare pe 28 aprilie 2017, data şi locul urmând să fie comunicate ulterior.
În acest timp, pe Facebook a apărut un grup… şi o propunere bizară, care ar veni din partea ţeparului Adrian Giani DINU (împlineşte 31 de ani luna viitoare, asociat majoritar şi administrator al firmei), susţinută insistent de un presupus păgubit al agenţiei – participarea la o altă excursie (în Africa), despre care ar da detalii DINU şi un anume Mihai GĂITAN. Cine e acest GĂITAN şi în ce calitate face el înscrieri (pe Facebook!), nu se ştie. Dar deja s-a format un grup(uleţ) pentru o plecare prin august-septembrie şi cică trebuie achitate nişte în sume în plus… şi nu trebuie semnat un alt contract!
Aceste oferte sunt prezentate şi pe site-ul funtrip.world (AICI, AICI şi AICI), în condiţiile în care firma/agenţia nu mai are licenţă, nu mai are drept de administrare şi nici nu este menţionat un alt organizator care să fie în legalitate. Se aude şi la ANT?
Ţinând cont de aceste informaţii care circulă în Grupul închis „Ţeapa Funtrip 2” şi de disponibilitatea unora de a accepta – de la un ţepar dovedit – o „ofertă” neclară, să nu vă mire dacă prin vară-toamnă o să auziţi de nişte turişti abandonaţi prin Africa!
Mamă singură, Carmen Andreea DUMEA se dezice de FUNTRIP… şi de Andrei Dinu
În ceea ce o priveşte pe Carmen Andreea DUMEA (împlineşte 28 de ani luna aceasta) şi presupusa ei implicare în ţeapa FUNTRIP, aceasta a transmis un mail la SUPERVIZOR.ro, în care spune aşa:
„Activitatea mea în firma FUNTRIP a fost part-time, eu însoţind turiştii în excursii (pentru că am şi licenţă de ghid) şi s-a terminat în mai 2016, din cauza multor motive personale, printre care şi faptul că trebuie să am grijă de bebeluşul meu de 1 an. Nu doresc să discut relaţia mea cu unul din administratori, doar doresc să precizez faptul că noi nu am rămas prieteni şi vieţile noastre sunt total separate.
Firma pe care eu mi-am creat-o am încercat să o termin din vară, dar din cauza unor neântelegeri între anaf şi registru şi a imposibilitatii mele de a face multe drumuri, ea s-a finalizat în noiembrie. În momentul în care voi avea posibilitatea de a mă ocupa de ea, atât financiară cât şi din punct de vedere al timpului, firma aceasta se va ocupa de incoming, deci încă o data precizez că nu are nicio legătura cu Funtrip-ul/andrei dinu„.
Bebeluşul e născut undeva la sfîrşitul lunii februarie 2016… iar „divorţul” de Andrei DINU s-a înregistrat în mai 2016. Şi unii îşi imaginează că nu o să-l lase inima să-i abandoneze prin Africa!
Pentru cei care nu acceptă „oferta DINU-GĂITAN” şi doresc să se facă dreptate, de preferinţă cu recuperarea banilor, o observaţie/sugestie: e bine şi cu sesizare la ANT, cu înscriere la firma de asigurări şi la masa credală, dar o plângere penală poate face „minuni”, mai ales că este posibilă retragerea acesteia… dacă părţile ajung la un acord! (sursa foto: facebook.com/dasefekt – Andrei Dinu)
NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact