FUNTRIP s-a cerut în insolvenţă; afacerea ar putea continua pe o agenţie înfiinţată la finalul anului trecut

0

Vineri, 24 februarie 2017, societatea FUNTRIP SRL Bucureşti (CUI 33999981), cea care administrează agenţia şi site-ul „Funtrip.World”, a depus cerere de intrare în insolvenţă, astfel fiind constituit Dosarul nr.6440/3/2017 (Tribunalul Bucureşti). În această speţă, debitoarea este reprezentată de SCA HAŞOTTI MÎNERAN SERB ŞI ASOCIAŢII, după cum precizează portalul instanţelor de judecată.

FUNTRIP este prima ţeapă turistică importantă a anului 2017, numărul persoanelor care au achitat sume semnificative pentru sejururi în Africa, Asia şi America de Sud şi nu au mai beneficiat de vacanţe fiind de peste 100. Conform informaţiilor comunicate de Ministerul Turismului, care a retras licienţa agenţiei, 31 de persoane au depus sesizări la această autoritate, în timp ce firma de asigurare OMNISASIG primise până la finalul săptămânii trecute 88 de cereri pentru despăgubire.

Conform companiei la care FUNTRIP a încheiat poliţa de asigurare, citată de MEDIAFAX, „Persoanele păgubite care nu au notificat încă daunele vor trebui să contacteze OMNIASIG la numărul 021-9669 pentru avizarea lor şi pentru întocmirea dosarelor de daună şi completarea acestora cu documentele justificative necesare”.

Din păcate, valoarea poliţei de asigurare este de 50.000 de dolari, iar ţeapa trasă turiştilor sare lejer de 150.000 de euro, numai dacă luăm în calcul cei 88 de păgubiţi deja înscrişi la OMNISASIG şi faptul că preţul mediu al unui sejur depăşeşte 2.000 de euro.
Un articol interesant despre serviciile (mizerabile) oferite de FUNTRIP puteţi citi AICI. În povestirea aceasta apare şi o menţiune aparent fără importanţă, dar care trebuie avută în vedere de viitorii amatori de sejururi (exotice) – „Andreea Dumea (prietena lui Andrei)„. Dacă nu este o coincidenţă de nume, persoana pomenită este Carmen Andreea DUMEA (împlineşte 28 de ani luna viitoare), iar aceasta a înfiinţat, pe 24 noiembrie 2016, societatea PLACES2GO SRL (CUI: 36782358), cu sediul social în Bucureşti (la DUMEA acasă) şi care prestează „activităţi ale tur-operatorilor„.

Chiar dacă denumirea „plagiază” numele unei agenţii internaţionale, nu e obligatoriu ca PLACES2GO SRL să continue ce a început FUNTRIP SRL, dar ar fi bine să fim precauţi cu această apariţie pe scena turismului românesc, chiar dacă deocamdată nu figurează pe lista agenţiilor licenţiate (la data de 17 februarie 2017, ultima actualizare de pe site-ul Ministerului Turismului)

În ceea ce priveşte ţeapa deja oficializată, reamintesc că societatea FUNTRIP SRL a fost înfiinţată în ianuarie 2015, de către Andrei-Giani DINU (30 de ani) – 55% şi Gheorghiţă BRATU (40 de ani) – 45%. Ambii sunt născuţi în Bucureşti, figurează cu domiciliul în Capitală şi au atribuţii de administrator. Niciunul nu mai deţine participaţii la vreo altă firmă din România. (sursa foto: facebook.com/dasefekt – Andrei Dinu)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact
LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.