GALAXY BRANDING SERVICES: Cerere de atragere a răspunderii împotriva asociaţilor RUSU şi ZVORIŞTEANU… deşi numai unul dintre ei a avut oficial atribuţii de administrator

Societatea GALAXY BRANDING SERVICES SRL Iaşi (CUI/CIF: 38274917) a intrat direct în faliment (la propria cerere), conform deciziei pronunţate de Tribunalul Iaşi pe 6 octombrie 2022 (Dosarul nr.4944/99/2022), iar tabelul definitiv prezintă o masă credală de 299.505 lei şi un singur creditor – AJFP Iaşi.

Conform site-ului ANAF, datoriile firmei deţinute de Andrei Costin RUSU (din Târgu Neamţ; foto, stânga) şi ieşeanul Andrei Răzvan ZVORIŞTEANU (foto, dreapta), cu menţiunea că oficial numai nemţeanul a avut atribuţii de administrator, includ o componentă majoritară de stopaj la sursă. Astfel, contribuţiile la „Pensii” şi „Sănătate” reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare sunt (fără accesorii) de 161.957 lei (115.720 lei + 46.237 lei).

Cu toate că vorbim de bani furaţi de la angajaţi şi de o ţeapă trasă Fiscului, lichidatorul judiciar CII GRIGORIAN ANDREEA GINA, practician numit la propunerea debitoarei, a susţinut că „din analiza indicatorilor financiari şi a documentelor care au stat la baza întocmirii lor, nu reies elemente care să indice culpa vreunei persoane în producerea insolvenţei”. Altfel spus, insolvenţa e ca ploaia… vine din cer şi nu ai cum să o opreşti!

Dacă Andreea Gina GRIGORIAN (avocată de mare succes din moment ce s-a reprofilat pe insolvenţe), nu a găsit niciun vinovat… AJFP Iaşi a identificat chiar doi – Andrei Costin RUSU şi Andrei Răzvan ZVORIŞTEANU, împotriva căror a depus cerere de atragere a răspunderii personale/patrimoniale.

Demersul instituţiei ieşene este ciudat pentru că, de la înfiinţare şi până la faliment, atribuţii de administrator a avut numai Andrei Costin RUSU… dar poate ştie Fiscul că, de fapt, nu doar el a administrat această firmă!

La ora actuală, Andrei Costin RUSU mai este asociat şi administrator la BE THE EXCEPTION SRL Iaşi (CUI/CIF: 38278668), în timp de Andrei Răzvan ZVORIŞTEANU este implicat – ca asociat şi/sau administrator – în firmele BE THE EXCEPTION SRL, GALAXY DESIGN SRL (CUI/CIF: 17663946), RZ VISION MAKER SRL (CUI/CIF: 42140638), THEMESIS SRL (CUI/CIF: 43477624), toate cu sediul social în Iaşi. (sursa foto: facebook.com/PROMERGroup)