GENERALCONSTRUCT s-a cerut în insolvenţă; firma controlată de MANCEA şi BĂRBIERU s-a aflat în concordat preventiv din octombrie 2015; rezultatele din 2017 sunt dezastruoase

În urmă cu 10-15 ani, GENERALCONSTRUCT SA Piatra Neamţ (CUI: 2040290) era o companie de succes pe plan local/regional, nu pentru că îşi cumpăra periodic trofee oferite de tot felul de organizaţii obscure din străinătate… ci chiar a avut rezultate care îi permiteau să emită pretenţii de „constructor de top„.

Din păcate pentru societatea controlată de Ioan MANCEA şi Ioan Mihai BĂRBIERU, ultimii trei ani au fost încheiaţi pe minus, iar rezultatele din 2017 sunt chiar dezastruoase: pierderi de 1,24 milioane lei şi o cifră de afaceri de numai 6,44 milioane lei, cu 47% mai mică faţă de anul anterior.

Grav este şi faptul că anul trecut au crescut datoriile. Este adevărat că doar cu 8%, dar asta în condiţiile în care firma se afla în concordat preventiv. Această procedură a fost deschisă, într-un anonimat total, pe 1 octombrie 2015 şi l-a avut ca administrator concordator pe Dumitru BISTRICEANU – Dosar nr. 2583/103/2015.

Pe 21 iunie 2018, instanţa a consfinţit „nereuşiata concordatului preventiv propus de debitoarea GENERALCONSTRUCT SA” şi a dispus închiderea procedurii. Desigur, acest eşec nu are niciun efect negativ asupra lui Dumitru BISTRICEANU, care rămâne cu purcoiul de bani încasaţi în cei peste doi ani şi jumătate de procedură – 2.500 lei/lună plus 3% „din sumele rezultate din recuperări creanţe şi valorificarea bunurilor”.

A doua zi, compania nemţeană a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă şi astfel a fost constituit Dosarul nr.1293/103/2018… şi foarte probabil tot BISTRICEANU este propus să preia funcţia de administrator judiciar provizoriu. Dacă a fost aşa de bun la concordat… nu e păcat să nu se ocupe şi de insolvenţă?!

Instanţa încă nu a stabilit primul termen de judecată, dar probabil cererea debitoarei va fi soluţionată până la finalul acestei luni. (sursa foto: ziarulceahlaul.ro)