GENIUS TRAVEL şi MAREEA au intrat oficial în insolvenţă; Tribunalul Hunedoara nu a catadicsit să stabilească termenele procedurii

genius-travel-insolventa

Prima ţeapă turistică majoră din acest an s-a numit GENIUS TRAVEL şi a inclus, la o evaluare preliminară, aproximativ 150 de turişti, prejudiciul fiind evaluat la 136.000 de euro. Firma care administrează agenţia de turism, GENIUS TRAVEL SRL Bucureşti (CUI: 23163295), a depus cererea de deschidere a insolvenţei pe 25 august 2016, la vreo două săptămîni după apariţia scandalului, iar Tribunalul Bucureşti s-a gândit să o analizeze abia pe 13 septembrie 2016, depăşind termenul maxim stabilit de Legea 85/2014.

Instanţa a admis solicitarea debitoarei şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, în funcţia de administrator judiciar provizoriu fiind numit practicianul ALPHA PROFESSIONAL IPURL Bucureşti, cu un onorariu iniţial de 1.500 lei. Termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 24 octombrie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor urmează să se desfăşoare pe 21 noiembrie 2016, în timp ce următorul termen de judecată în Dosarul nr.31700/3/2016 a fost programat pe 17 ianuarie 2017.

Demn de menţionat este faptul că această agenţie, în loc să îşi informeze turiştii despre situaţia/insolvenţa firmei (şi) prin intermediul site-ului propriu (geniustravel.ro), a preferat să îl redirecţioneze către tui-travelcenter.ro, demers care ar putea să creeze probleme de imagine şi operatorului EUROLINES, care deţine site-ul respectiv şi nu are vreo legătură cu ţeapa GENIUS TRAVEL.

La scurt timp după GENIUS TRAVEL a apărut şi scandalul MAREEA, o ţeapă mult mai consistentă, fiind afectaţi în jur de 1.100 de turişti, valoarea contractelor încheiate de aceştia cu agenţia fiind evaluată într-o primă fază la 460.000 de euro.

Cererea de intrare în insolvenţă depusă de MAREEA COMTUR SRL Deva (CUI: 10118438), firma care operează agenţia de turism MAREEA, a fost soluţionată tot pe 13 septembrie 2016, numai că Tribunalul Hunedoara „şi-a cam băgat picioarele” în speţă şi doar a numit administratorul judiciar provizoriu – EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL, acesta urmând să fie remunerat cu 3.000 lei.

Judecătorul sindic nu a stabilit termenele procedurii şi a pasat această sarcină administratorului judiciar, care – contactat de SUPERVIZOR – a precizat că încă nu a luat o decizie în acest sens, dar în următoarele zile vor fi fixate aceste termene şi vor fi comunicate în notificarea ce urmează a fi publicată în BPI. (sursa foto: protothema.gr)

CITIŢI ŞI:
GENIUS TRAVEL: Cererea de insolvenţă se judecă pe 13 septembrie 2016; agenţia administrează un hotel în Delta Dunării

MAREEA: cererea de insolvenţă se judecă pe data de 13 septembrie 2016, la fel ca şi în cazul agenţiei GENIUS TRAVEL