GEORGE PĂDURE trăieşte dintr-o leafă de 1.050 lei/lună; GHEORGHE COPOS vindea telecomenzile separat, ca să nu plătească accize!

GEORGE-PADURE-600

Deşi pare cam sictirit de România, omul de faceri Gheorghe PĂDURE (62 de ani) candidează la Primăria Sectorului 1, pe care a mai câştigat-o (ca independent) în 1996. Prezentat mai tot timpul drept George (şi la Becali a fost moda aceasta), candidatul PĂDURE a depus declaraţii de avere şi de interese, conform legislaţiei electorale, documente din care reiese că, în 2015, a trăit dintr-un venit de 1.050 lei/lună.

Mai exact, Gheorghe PĂDURE susţine (în declaraţia de avere) că anul trecut a avut o singură sursă de venituri, remuneraţia de administrator la GEPA DECOR SRL (CUI: 7885538), în valoare de 1.050 lei/lună. Pe lângă faptul că în rubrica respectivă trebuie trecut venitul anual, probabil suma menţionată reprezintă venitul lunar brut, 1.050 lei fiind exact salariul minim brut pe economie de la finalul anului trecut.

În ceea ce priveşte GEPA DECOR SRL, rezultatele financiare pe 2015 încă nu sunt disponibile, dar merită remarcat faptul că în 2014 a realizat venituri de 5.894 lei şi cheltuieli de 163.297 lei, rezultând o pierdere de 157.580 lei. Pentru obţinerea acestor performanţe, au trudit 7 angajaţi (număr mediu). Totuşi, se pare că societatea a avut activitate mai intensă în ultima perioadă, din moment ce a reuşit să adune datorii la bugetele de stat în valoare totală de 372.265 lei (situaţia la 31 martie 2016, site-ul ANAF).

Conform celor două declaraţii, candidatul la Primăria Sector 1 are o casă de 124 mp în Bucureşti (dobândită în 1999), o alta, de 142 mp, în Belgia (din 2012) şi un apartament de 79,5 mp în Constanţa (oraşul natal), cumpărat în 2006. Ca persoană fizică, deţine participaţii la mai multe firme, dar cea mai importantă proprietate este EXPOCENTER HOTEL din Bucureşti (4 stele, sectorul 1), după cum chiar PĂDURE spune într-un interviu: „Acum, averea mea e hotelul în care ne aflăm„. Societatea care deţine/administrează hotelul este controlată de „domnul GEPA” prin intermediul unui offshore înregistrat în Seychelles.

Gheorghe PĂDURE a creditat în nume personal două dintre societăţile la care este asociat, cu 850.000 euro (METROPOLIS PROIECT DEVELOPMENT SRL), respectiv 250.000 euro (ARENA ADMIN SRL), dar o parte din aceşti bani ar putea proveni de la Cosmin COJOCARU, persoană care, în 2010, l-a împrumutat pe afacerist cu 300.000 euro, scadenţa fiind abia în 2022!

PADURE--GEPA-ELECTRO-CENTER

GEPA – începutul capitalismului sălbatic

Dincolo de ciudăţeniile din declaraţiile de avere şi de interese, interesant este faptul că Gheorghe PĂDURE a început să se promoveze încă de la începutul acestui an, când nu se auzise că va candida la alegerile din 5 iunie (probabil vizează alegerile din toamnă, acum „îşi face mâna”). Astfel, pe 22 ianuarie 2016, adevarul.ro a publicat un articol-retrospectivă cu titlul „Vă mai amintiţi de GEPA Electro Center?„, care chiar merită parcurs în întregime (inclusiv partea video). În afară de istoria GEPA (necunoscută de cei mai tineri şi probabil uitată de ceilalţi), atrag atenţia câteva afirmaţii ale intervievatului, dintre care am selectat doar două.

În 1991, pentru că venea cu o investiţie de 50.000 de dolari, l-a forţat/şantajat pe prim-ministrul României (Petre Roman pe atunci) să „îi dea” un spaţiu comercial în buricul Bucureştiului (zona Dorobanţi). „Dacă nu vine Petre Roman să vorbim, plec în Belgia mâine şi mă voi duce la o televiziune acolo, să spun că e o minciună tot ce face„, afirmă Pădure (de la min.2 în materialul video). Vă daţi seamă care era nivelul ţării atunci dacă premierul „stătea capră” în faţa oricui era dispus să investească 50.000 dolari?!

PĂDURE se plânge că a fost îngenunchiat de concurenţa neloială din partea lui Gheorghe COPOS, care avea un magazin cu produse SAMSUNG, chiar vizavi de GEPA. „A fost foarte mult ajutat de instituţii. Pe vremea aia, se făceau legi direcţionate, ordonanţe de Guvern, de 2-3 luni, pentru un om sau 10 oameni. Aşa s-au băgat accizele de 72% la televizoare”, spune Pădure, precizând că Gheorghe COPOS eluda plata taxelor prin vânzarea separată a telecomenzilor, accizele fiind aplicabile doar „televizoarelor prevăzute cu sistem de telecomandă infraroşie” (de la min.6 în materialul video).

În ceea ce priveşte sloganul „Un pic mai bine pentru Dumneavoastră„, pe care îl foloseşte şi acum, Gheorghe PĂDURE spune: „e creaţia mea„. Surprinzător este că nu l-a înregistrat la OSIM, deşi deţine alte mărci, ceea ce dovedeşte că „ştie cu ce se mănâncă” proprietatea intelectuală. (sursa foto: adevarul.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
GHEORGHE PĂDURE – declaraţie de avere (aprilie 2016)

GHEORGHE PĂDURE – declaraţie de interese (aprilie 2016)