GPM NETWORK: „Unul din cei trei parteneri Platinum” ai operatorului VODAFONE… e la un pas de faliment

Înfiinţată în august 2010, societatea GPM NETWORK SRL Floreşti (CUI: 27242723) este deţinută şi administrată de timişoreanul Cristian Daniel PĂTRU (împlineşte 44 de ani luna aceasta), oficial se ocupă de ” intermedieri în comerţul cu produse diverse”, practic este (a fost) reprezentant/dealer VODAFONE, iar în 2013 a deschis puncte de lucru în mai multe judeţe din ţară plus Bucureşti. Într-un anunţ de angajări din 2016, firma clujeană spunea că „este unul dintre principalii parteneri naţionali ai operatorului VODAFONE ROMANIA, unul dintre cei trei parteneri Platinum„.

Rezultatele financiare consemnate până în 2016 (bilanţul pentru anul trecut încă nu a fost depus) sugerează că ar fi vorba de o activitate profitabilă, numai că atât datoriile cât şi creanţele înregistrează valori foarte mari, apropiate de cifra de afaceri.

Aflată în război cu Fiscul încă din 2015, GPM NETWORK SRL a început să aibă probleme mari cu creditorii abia anul trecut, iar unul dintre aceştia, societatea ECART CONTABIL SRL Cluj-Napoca (CUI: 27302744), a depus pe 23 noiembrie 2017 cerere de aplicare a Legii 85/2014, invocând o creanţă de 89.300 lei… care include penalităţi aproape duble faţă de debitul de bază.

Pe 3 aprilie 2018, judecătorul sindic Dana Monica DUDAŞ de la Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea ECART CONTABIL SRL şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei GPM NETWORK SRL, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a desemnat C.I.I. HÎNGANU HORAŢIU.

Instanţa a fixat data de 29 mai 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, dar nu a stabilit când trebuie să se desfăşoare prima Adunare a Creditorilor şi nici administratorul judiciar nu a menţinat nimic despre această întrunire.

În schimb, C.I.I. HÎNGANU HORAŢIU a propus deja trecerea la faliment prin procedură simplificată, pe motiv că nu a reuşit să ia legătura cu administratorul Cristian Daniel PĂTRU şi nici nu a primit vreun document din cele prevăzute de Legea 85/2014. Urmează ca judecătorul sindic să aprobe (sau nu) trecerea la faliment.

Cel mai probabil, PĂTRU a abandonat afacerea sau a mutat-o pe altă societate după ce a pierdut (în prima instanţă) procesul cu Fiscul şi are de plătit la stat peste 4,5 milioane lei (la finalul anului trecut, conform site ANAF).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.869/1285/2017, al debitoarei GPM NETWORK SRL Floreşti, este programat pe 18 septembrie 2018. (sursa foto: facebook.com)

DOCUMENTE ATAŞATE:
GPM NETWORK SRL – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

GPM NETWORK SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă