HO! HO! HO! Cerere de insolvenţă împotriva firmei de curierat URGENT CARGUS

Chiar dacă a întârziat puţin, Moş Crăciun a ajuns anul acesta la firma de curierat URGENT CARGUS SA Măgurele (CUI/CIF: 3541906) cu un cadou extraordinar… pe care l-a lăsat la registratura Tribunalului Ilfov pe data de 28 decembrie 2018. Nu m-ar mira ca patronatul/administraţia să afle acum, din acest articol, de surpriza Moşului!

Este vorba de o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă, despre care portalul instanţelor de judecată nu ne spune exact de cine a fost depusă… dar asta probabil e o scăpare cauzată de sărbători, care va fi remediată după reluarea activităţii instanţei (pe 3 ianuarie 2019).

Conform portal.just.ro, cererea a fost depusă de DINU, URSE ŞI ASOCIAŢII SPRL, numai că acesta nu este creditorul, ci are calitate de lichidator. Mai exact DINU, URSE ŞI ASOCIAŢII SPRL a depus cererea în numele unei societăţi care este în faliment şi nu mai are drept de administrare… şi probabil este vorba de firma de pază NEI GUARD SRL Voluntari (CUI: 19501312).

Cred că este vorba de creditoarea NEI GUARD SRL pentru că în cel mai recent raport de activitate al lichidatorului DINU, URSE ŞI ASOCIAŢII SPRL (din cadrul Dosarului de insolvenţă/faliment nr.376/93/2015) se spune că URGENT CARGUS SA are o datorie de 301.903,92 lei + penalităţi.

Interesant este că NEI GUARD SRL a mai încercat o acţiune în instanţă („ordonanţă de plată”), dar Tribunalul Ilfov a respins cererea în septembrie 2017 – Dosarul nr.1759/93/2017. Acum, lichidatorul s-a gândit să le facă o surpriză celor de la URGENT CARGUS SA şi a solicitat aplicarea Legii 85/2014. Iar faptul că instanţa a respins cererea anterioară nu înseamnă că automat o va respinge şi pe aceasta… iar un exemplu în acest sens este GALFINBAND SA Galaţi (CUI: 1633663), care a intrat în insolvenţă la cererea creditorului căruia îi fusese respinsă ordonanţa de plată (detalii AICI).

Deşi nu am garanţia că NEI GUARD SRL este creditoarea, cert este că la Tribunalul Ilfov a fost depusă o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva presupusei debitoare URGENT CARGUS SA, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.4034/93/2018, pentru care încă nu a fost stabilit primul termen de judecată. (sursa foto: facebook.com/urgentcargus)