HOFMANN SPEDITION: Datorii de „numai” două milioane lei pentru firma administrată de Marius-Vasile GAJA… faţă de 3,75 milioane lei, cât a declarat la intrarea în faliment

0

Înfiinţată în mai 1991 sub numele VLADUT IMPORT EXPORT SI PRESTARI SERVICII SRL, cu sediul social iniţial în judeţul Cluj, actuala societate HOFMANN SPEDITION SRL Câmpeni (CUI/CIF: 204701) este deţinută de Livia GHEBERTA (de la finalul anului 2012) şi administrată de timişoreanul Marius-Vasile GAJA (foto)  din septembrie 2014. Demn de semnalat este faptul că modificările menţionate şi explozia cifrei de afaceri s-au înregistrat în timp ce era „îngropată” DIEMME AGREGATE SRL, fosta SPEED FORCE LOGISTICS SRL (CUI/CIF: 27446642), firmă în urma căreia au rămas datorii de 16,5 milioane lei… şi o sentinţă dubioasă – detalii AICI!

Pe 12 noiembrie 2019. HOFMANN SPEDITION SRL a intrat direct în faliment (procedura simplificată), la propria cerere, iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.2619/107/2019 se precizează că datoriile se ridicau la 3.750.100 lei. Bilanţul public/oficial menţionează restanţe financiare (la 31 decembrie 2019) de 3.898.607 lei.

Tabelul definitiv prezintă o masă credală de „numai” 2.001.744,67 lei… iar lichidatorul judiciar CH INSOLVENCY IPURL sau Fiscul nu se întreabă de ce este o diferenţă aşa de mare faţă de suma declarată de debitoare, adică din contabilitate. La lichidator… e de înţeles, că a fost numit la propunerea lui GAJA, dar AJFP Alba de ce nu a efectuat un control, ştiut fiind faptul că astfel de situaţii se înregistrează, de obicei, atunci când în contabilitate sunt introduse facturi fictive?!

Luna aceasta se împlineşte un an de la deschiderea procedurii de faliement şi lichidatorul are tot interesul să o lălăie… pentru că primeşte 2.000 lei/lună chiar dacă nu face nimic (dacă şi face ceva, are în plus 5% din ce recuperează). De asta sunt mai bune onorariile pentru întreaga procedură, şi nu pe lună!

Încă nu au fost evaluate bunurile debitoarei, dar valoarea din contabilitate a activelor imobilizate (78.213 lei) şi pretenţiile evaluatorilor (câteva sute de lei) arată că nu se va recupera (aproape) nimic pentru creditori şi abia dacă se vor acoperi cheltuielile cu procedura şi onorariul (mult prea) generos al practicianului.

Pe 3 noiembrie 2020 este programat un nou termen de judecată în Dosarul de faliment nr.2619/107/2019 de la Tribunalul Alba, al debitoarei HOFMANN SPEDITION SRL. Între timp, afacerea „merge mai departe” pe HOFMANN LOGISTIC SRL Timişoara (CUI/CIF: 38319954), firmă administrată tot de Marius-Vasile GAJA, dar acest subiect rămâne pentru zilele viitoare… după ce „vorbesc” cu Fiscul! (sursa foto: facebook.com/marius.gaja.1)

CITIŢI ŞI:
Datoriile de 16,5 milioane lei acumulate de românul GAJA au fost puse în cârca ungurului REICHARDT; mari semne de întrebare privind felul în care GLOBAL MONEY RECOVERY s-a ocupat de acest faliment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.