HOME LAND FIVE: Asociaţii MIHOCI, GAVRILUŢ şi SÂRBU „au spălat putina” înainte de insolvenţă; firma care a administrat „Dionisos King” a fost înfiinţată de Eliea BITAR şi de câteva luni este deţinută şi administrată doar de Simona ADONICIOAIE… care ar trebui să spună ce s-a întâmplat cu aproape un milion de lei, lichidităţile din actele contabile

Societatea HOME LAND FIVE SRL Iaşi (CUI/CIF: 40433771) a fost înfiinţată în ianuarie 2019 de Eliea BITAR şi în câteva luni a suferit mai multe modificări în structura patronatului, astfel că la începutul lunii august 2019 era deţinută de Simona ADONICIOAIE (foto) – 40%, Dan-Cristian MIHOCI – 40%, Mihaela GAVRILUŢ – 10% şi Sorina Nicoleta SÂRBU – 10%, în timp ce funcţii de administrator au dobândit (în mai 2019, când BITAR s-a retras de tot din firmă) numai ADONICIOAIE şi MIHOCI.

HOME LAND FIVE SRL a administrat restaurantul cu specific grecesc „Dionisos King” şi a încheiat primii doi ani de activitate cu rezultate pozitive, astfel că la 31 decembrie 2020 înregistra datorii de 556.678 lei şi active circulante de 1.344.494 lei… din care 980.185 lei în casă şi conturi la bănci!

Problema este că această sumă de aproape un milion lei nu era în conturile firmei, ci în casierie sau mai degrabă în buzunarele cuiva. Spun asta pentru că HOME LAND FIVE SRL a încheiat anul 2020 cu datorii la stat de aproape 230.000 lei, iar Fiscul ar fi recuperat această sumă (în urma popririi) dacă banii ar fi fost în contul bancar.

În august 2021, au ieşit din firmă asociaţii MIHOCI, GAVRILUŢ şi SÂRBU, cu menţiunea că Dan-Cristian MIHOCI a renunţat şi la calitatea de administrator, astfel că Simona ADONICIOAIE a rămas unic asociat şi administrator. Sau, altfel spus, «a rămas cu mortu’ în braţe»!

În noiembrie 2021, HOME LAND FIVE SRL a solicitat să intre în insolvenţă, iar cererea a fost admisă pe data de 15 decembrie 2021 – Dosar nr.6313/99/2021. Instanţa a numit practicianul CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 28 ianuarie 2022 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală.

Ţinând cont de insolvenţă, de modificările din august 2021, de datoriile la stat – 315.920 lei (la 30 septembrie 2021), cu o componentă semnificativă de stopaj la sursă – … şi, nu în ultimul rând, de CV-ul fostului consilier judeţean, se poate trage concluzia că Simona ADONICIOAIE este singura vinovată de intrarea în incapacitate de plată, eventual şi de „dispariţia” banilor care apar în actele contabile… sau şi-a asumat să plătească doar ea, chiar dacă prostiile au fost făcute (şi) de alţii!

Am mari dubii că Ioana MOISESCU (de la CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL) va fi interesată să rezolve această „enigmă” (nici nu a publicat notificarea!), aşa că speranţa rămâne în Fisc şi în judecătorul sindic! Următorul termen de judecată este programat pe 30 martie 2022. (sursa foto: 7est.ro)