IAŞI TV LIFE a intrat în insolvenţă; debitoarea nu a raportat venituri în ultimii 6 ani şi este declarată INACTIVĂ de către Fisc

Mihai CĂRIMAN este un ieşean care în 2010 a participat la un concurs promovat de televiziunea locală IAŞI TV LIFE şi „a câştigat” un teren în valoare de 15.000 de euro, situat în zona Copou. Ghilimele de la „a câştigat” se justifică prin faptul că Mihai CĂRIMAN nu a primit terenul respectiv… şi nici contravaloarea acestuia. Păţania „fericitului câştigător” o găsiţi AICI.

În 2014, a dat în judecată firmele 7 EST SRL Iaşi (CUI: 22454563) şi IAŞI TV LIFE SRL Iaşi (CUI: 1969354), iar Judecătoria Iaşi a decis aşa:

Admite în parte cererea formulată de reclamantul Căriman Mihai în contradictoriu cu pârâtele IAŞI TV LFE SRL şi 7 EST SRL. Obligă pârâtele să plătească reclamantului suma de 15.000 euro, reprezentând contravaloare premiu. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtelor să transfere reclamantului dreptul de proprietate asupra unei parcele de teren din Copou. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtelor la plata daunelor materiale şi a daunelor morale. Obligă pârâtele să plătească statului suma de 2.434 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru pentru care reclamantul a beneficiat de ajutor public judiciar. Obligă pârâtele să plătească reclamantului cheltuieli de judecată în valoare de 3.730 lei, reprezentând onorariu expert şi onorariu avocaţial.

Pe 5 octombrie 2016, Tribunalul Iaşi a respins apelul declarat de pârâtele 7 EST SRL şi IAŞI TV LIFE SRL, astfel că sentinţa a rămas definitivă.

Deşi au mai trecut aproape doi ani de la decizia instanţei, Mihai CĂRIMAN nu a intrat în posesia banilor şi a apelat la ultima variantă: a depus cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva debitoarelor IAŞI TV LIFE SRL şi 7 EST SRL, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.5379/99/2018, respectiv Dosarul nr.5380/99/2018.

Astăzi mă opresc doar asupra IAŞI TV LIFE SRL pentru că în acest caz s-a dat sentinţa, cealaltă speţă urmând să fie lămurită cel mai devreme pe 18 ianuarie 2019, data următorului termen de judecată.

1 februarie 2019 – termenul limită pentru înscrierea la masa credală

La primul termen de judecată, din 14 noiembrie 2018, Tribunalul Iaşi a „oferit” o amânare „în vederea plăţii amiabile a creanţei de către debitoare„. Pe 12 decembrie 2018, ziua când urma să se pronunţe sentinţa, IAŞI TV LIFE SRL s-a cerut singură în insolvenţă şi, astfel, a fost constituit Dosarul nr.7801/99/2018, la care s-a lipit şi creditorul TEHNOTON SA Iaşi (CUI: 1958207).

Astăzi, 18 decembrie 2018, instanţa a respins cererea debitoarei, dar a admis cererea creditorului Mihai CĂRIMAN şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei IAŞI TV LIFE SRL – în Dosarul nr. 5379/99/2018.

Judecătorul sindic a numit în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul ALFA & OMEGA INSOLV IPURL şi a stabilit data de 1 februarie 2019 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 26 februarie 2019, ora 10:00, la sediul administratorului judiciar.

O altă dată foarte importantă în cadrul procedurii, poate cea mai importantă, este 7 ianuarie 2019, acesta fiind termenul pentru depunerea de către administratoruil judiciar a raportului prin care „să propună fie intrarea debitoarei în faliment în procedura simplificată, fie continuarea perioadei de observaţie din procedura generală„, după cum scrie foarte clar în sentinţă. 

Alo, CNA?! Licenţă TV deţinută de o firmă ca şi inexistentă

IAŞI TV LIFE SRL este societatea care deţine licenţa pentru postul TV cu acelaşi nume, numai că afacerea cu televiziunea se derulează prin intermediul altei/altor firme, o dovadă în acest sens fiind bilanţurile depuse la Fisc. Astfel, din 2012 şi până în 2017, societatea deţinută în acte de Florin Andrei OPRIŞAN şi administrată de Nicolai Bogdan CIHODARU nu a realizat niciun leu venit, a raportat doar cheltuieli, şi nu a avut angajaţi. Mai mult, în aprilie 2018 a fost declarată INACTIVĂ de către Fisc… situaţie în care s-a mai aflat din octombrie 2010 până în mai 2015!

O astfel de situaţie (financiară) arată clar că licenţa nu este folosită de proprietar şi ar fi trebuit să ducă la sancţiuni şi chiar la retragerea acesteia de către CNA.

Acum, după deschiderea procedurii de insolvenţă, există două variante: debitoarea îşi achită datoriile şi reintră în funcţiune, având şansa de a păstra licenţa… sau intră în faliment şi automat pierde licenţa. Teoretic există şi varianta mutării licenţei pe o altă firmă, dar cred că e cam târziu pentru o astfel de golănie.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.5379/99/2018, al debitoarei IAŞI TV LIFE SRL Iaşi, este programat pe 27 martie 2019. (sursa foto: iasitvlife.ro)