Încă un mare dezvoltator imobiliar a intrat în insolvenţă… în plin boom al construcţiilor rezidenţiale; are datorii de peste 30 milioane euro şi deţine 80% dintr-o companie listată la BVB

HYSTRIA EXPERT SRL Bucureşti (CUI: 14846833) se lăuda până în urmă cu 2-3 ani că ridică un cartier de vile la Corbeanca, numit HYSTRIA RESIDENCE, proiect care apare în continuare pe pagina web a societăţii şi pe site-urile de imobiliare, deşi cele mai noi informaţii despre stadiul lucrărilor sunt din 2014!

În condiţiile în care preţurile caselor şi apartamentelor au urcat şi urcă în continuare, iar statistica vorbeşte de o creştere explozivă a construcţiilor rezidenţiale, HYSTRIA EXPERT SRL Bucureşti pare că joacă în alt film, din moment ce tocmai a intrat în insolvenţă, oficial la propria cerere.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.21299/3/2017 de la Tribunalul Bucureşti, debitoarea a precizat că „a constatat un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de lichidităţi şi că are datorii de 146.288.912 lei, care depăşesc mai mult de 60 de zile”. Interesant este faptul că firma „a constatat” acest dezechilibru abia după ce alţi creditori – cum ar fi BANCPOST, HORIZON CONSTRUCT HISPANIA SRL, Oraşul VOLUNTARI, MORAVIA MANAGEMENT INC sau MASTERBASE CO INVESTMENT LTD – au solicitat aplicarea Legii 85/2014. În plus, datoriile declarate de HYSTRIA EXPERT SRL sunt cu vreo 20 milioane lei mai mici faţă de cele din bilanţul pe anul trecut.


HYSTRIA EXPERT SRL – rezultate financiare 2016

Judecătorul sindic Nicolae PREPELIŢĂ a făcut o ghiduşie şi a dispus îndepărtarea din sala de judecată a reprezentanţilor creditorilor, „din moment ce cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă formulată de către debitoare este o procedură necontencioasă şi se judecată fără citarea părţilor”, miza fiind, de fapt, numirea administratorului judiciar agreat/propus de debitoare.

Astfel, practicianul BFJ CONSULTING GROUP SPRL (Dumitru BĂLESCU) a preluat atribuţiile de administrator judiciar provizoriu, în timp ce data de 11 august 2017 a fost stabilită drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Prima Adumare a Creditorilor ar urma să se întrunească pe 7 septembrie 2017, dar BĂLESCU încă nu a precizat ora şi locul.

Dezvoltatorul proiectului HYSTRIA RESIDENCE este deţinut oficial de un off-shore din Cipru – RTZEN IMPORT EXPORT LTD şi este administrat de basarabeanul Sergiu BULĂŢEL (44 de ani). HYSTRIA EXPERT SRL este acţionar majoritar (80%) la GEROM SA Buzău (CUI: 3109801), societate care a intrat în insolvenţă pe 5 mai 2017. (sursa foto: hystriaresidence.ro)

CITIŢI ŞI:
Insolvenţă la un proiect imobiliar din centrul Bucureştiului; datoriile depăşesc 131 milioane lei

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact