BAVARIA TOUR este o agenţie care a vândut numeroase pachete OMNIA, iar acum încearcă să îşi convingă clienţii că nu are nicio vină, invocând un contract de mandat cu agenţia lui George NEGRU (sinucigaşul), ceea ce ar însemna (după capul celor de la BAVARIA) că păgubiţi trebuie să se adreseze firmei OMNIA TURISM.

Numele societăţii care administrează agenţia este BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL Bucureşti (CUI: 32947801), a fost înfiinţată în 2014 şi este deţinută integral de Vasile VOIDAHAZAN (66 de ani), în timp ce Camelia BADIU (fostă VOIDAHAZAN, 36 de ani) deţine funcţia de administrator.

Pe 13 noiembrie 2017, a fost înregistrată o nouă “acţiune în răspundere contractuală”, înregistrată la Judecătoria Sector 1 Bucureşti de către reclamanta Hajnal PATAKI, reprezentată de către Cabinet de Avocat MATE ATTILA – Dosarul nr. 35926/299/2017. Suma pe care o revendică Hajnal PATAKI este de 9.004 euro, ceea ce înseamnă că ar putea să facă o surpriză (şi mai mare) agenţiei de turism şi să solicite deschiderea procedurii de insolvenţă. Conform Legii 85/2014, suma minimă pentru care un creditor poate solicita insolvenţa unui debitor este de 40.000 lei (şi nu 45.000 lei, cum cred chiar şi unii administratori judiciari), iar 9.004 euro echivalează cu 41.778,56 lei (la cursul actual).

Demersul iniţiat de Hajnal PATAKI este al doilea de acest gen, după ce o acţiune similară a fost înregistrată la Judecătoria Suceava, de către Dragoş Andrei ROMILĂ (avocat) şi Roxana Mihaela ROMILĂ (judecătoare) – Dosarul nr.8897/314/2017. Mai mult, soţii ROMILĂ au depus şi o cerere de “poprire asigurătorie”, respinsă în prima instanţă. Totuşi, cei doi nu au renunţat la această solicitare şi au atacat sentinţa Judecătoriei Suceava cu apel (Dosarul nr.8979/314/2017). Deocamdată, nu au fost stabilite termene de judecată nici pentru apel şi nici pentru acţiunea în răspundere contractuală.

Publicitate înşelătoare

La începutul acestei luni, când deja izbucnise scandalul OMNIA, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin BURCEA, spunea aşa (AICI):

 • Nu putem vorbi despre early booking la circuite sau reduceri. Noi avem un comision de 7%. Efectiv nu ai cum să cedezi 40%. Şi ăsta trebuia să fie primul semnal că ceva nu e în regulă
 • Nu există înscrieri timpurii la circuite

La ora actuală, BAVARIA TOUR, agenţie membră ANAT, “sparge internetul” cu reclame în care anunţă reducere de 20% la circuite turistice 2018, precizând că ar fi “Cel Mai Mic Tarif“, afirmaţie care ar trebui rapid sancţionată de Protecţia Consumatorului şi/sau de Fisc (detalii AICI). Dar marea problemă este legată de acea reducere de 20% – ori nu este reală, ori depăşeşte de aproape 3 ori maximul menţionat de preşedintele ANAT. Domnule BURCEA, aveţi legătura… (sursa foto: facebook.com/bavariaholidaytour)

CITIŢI ŞI:
Insolvenţa OMNIA TURISM: termenul de judecată a fost devansat pentru 8 februarie 2018! BAVARIA TOUR pasează responsabilitatea la agenţia mortului17 Noiembrie 2017

3 Opinii până acum.

 1. Mutulete Ion says:

  Sunt unul din pacalitii agentiei Bavaria Tour.Cat de curand ma voi numara printre cei care dau in judecata agentia.Am facut plata-1700euro in luna mai 2016.
  Agentia Omnia s-a inchis in luna oct.Nimeni de la Bavaria nu a mai urmarit circuitul banilor?

  • Lia says:

   Sunt si eu unul din pagubitii de la Bavaria Tour, care a platit 712 euro pt o excursie in Rusia-2018, via Omnia, de la sf de iulie 2017. La solicitarea rambursarii sumei, agentia Bavaria imi spune in 7 dec. 2017 ca n-are niciun fel de obligatii fata de mine, fiind societate detailista si nu turoperatoare. Ba, mai mult decat atat, ma acuza pe mine de lipsa de vigilenta ca am incheiat contractul cu ei, cata vreme ei subcontractasera excursia ag Omnia. Asta pe langa faptul ca mi-au facut trimiteri juridice la acte normative gresite. Mi s-a parut rea credinta si tupeu inimaginabil sa ma scoata tot pe mine vinovata pt hotia lor.

 2. danielas says:

  Agentia europa travel a anunțat reduceri de 30 % la circuite exotice vedeti pe site.

Spune-ți opinia