Insolvenţă cauzată de „erori din sistemul informatic” al APIA… care ar avea cel puţin un an vechime!

Înfiinţată în 2007, la Timişoara, societatea G.L. ECOLOGIA SRL (CUI/CIF: 22072881) are (din 2012) sediul social în comuna Murighiol din judeţul Tulcea şi desfăşoară o activitate semnificativă începând cu anul 2016, curios fiind faptul că, în 2017, a realizat o cifră de afaceri de 16,5 milioane lei cu un singur angajat… în condiţiile în care se ocupă de „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”.

La finalul anului trecut, G.L. ECOLOGIA SRL a intrat în insolvenţă, deosebit de interesant fiind motivul invocat de debitoare în cererea introductivă: „încă din anul 2018 şi până în prezent APIA nu a mai efectuat plata subvenţiilor agricole ca urmare a unor erori din sistemul informatic al acesteia„. Culmea e că în sentinţa instanţei se spune că există depuse la dosar adrese prin care „APIA i-a comunicat debitoarei că nu pot fi efectuate aceste viramente datorită erorilor informatice ale sistemului„! Ţinând cont că dosarul a fost deschis în decembrie 2019… rezultă că erorile au o vechime de peste un an. Ceva nu e în regulă! 

În cererea introductivă, debitoarea a mai precizat că are „datorii în valoare de 7.700.946,32 lei şi active în valoare de 2.741.000, valoarea neamortizată din contabilitate, valoarea reală fiind cu totul alta”.

Judecătorul sindic a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, a numit practicianul propus de debitoare, C.I.I. CONSTANTIN CORINA, în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 31 ianuarie 2020 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 24 februarie 2020, ora 9:00,  la sediul practicianului (Tulcea, str.Babadag nr.161).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.1639/88/2019, al debitoarei G.L. ECOLOGIA SRL Murighiol, este programat pe 20 martie 2020. (sursa foto: ortoverde.eu)

DOCUMENT ATAŞAT:
G.L. ECOLOGIA SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală