Insolvenţă cu datorii la stat de un milion de lei pentru o firmă de pază premiată de Camera de Comerţ

Constantin ADĂSCĂLIŢEI (a împlinit 50 de ani săptămâna aceasta) a fost consilier local, viceprimar al municipiului Iaşi şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, iar în 2012 a ajuns deputat. A fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, decizia fiind confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar cea mai mare realizare a deţinătorului centurii negre – 4DAN în Karate tradiţional a fost trimiterea sa în judecată şi punerea sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA de mai multe infracţiuni economice.

Deşi în cea mai mare perioadă nu a figurat ca asociat sau administrator, ADĂSCĂLIŢEI a fost considerat patronul de facto al firmei de pază IGS, societate în care au fost implicaţi la un moment dat şi cei de la NENA GROUP sau Elan SCHWARTZENBERG. De la colaborarea cu SCHWARTZENBERG i se trag şi problemele juridice…

După apariţia scandalului de la INDEPENDENT GUARD SECURITY COMPANY SRL (CUI: 7142312), familia lui ADĂSCĂLIŢEI a preluat – printr-un intermediar – NICOSTAR PROTECTION & SECURITY SRL (CUI: 27621247), firmă rebotezată ulterior NPS SECURITY SRL. Deşi nu apăreau în acte ca patroni, fiii deputatului ADĂSCĂLIŢEI s-au angajat la firma respectivă (detalii AICI) şi doar naivii au crezut sau încă mai cred că NPS SECURITY SRL nu este controlată de familia ADĂSCĂLIŢEI.

Deşi iniţial a primit mai multe contracte de la autorităţi/instituţii publice, NPS SECURITY SRL a fost exclusă ulterior de pe lista firmelor „agreate”, cel mai probabil din cauza problemelor cu legea ale lui Constantin ADĂSCĂLIŢEI şi faptului că a fost tras pe dreapta de partid.

Acum, la 3 ani de la schimbarea patronatului, NPS SECURITY SRL se laudă cu obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de 1.001.361 lei (la 30 iunie 2017, conform site-ului ANAF), cu salarii neplătite şi fără perspective de a prinde contracte… ca pe vremea IGS-ului.

Confruntată în ultima perioadă cu mai multe procese intentate de salariaţi sau de alţi creditori, NPS SECURITY SRL a apelat la soluţia clasică de evitare a acestor plăţi – Legea 85/2014. Mai exact, pe 31 august 2017, a depus la Tribunalul Iaşi cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă, precizând că „în prezent se află în imposibilitate obiectivă de a realiza venituri care să acopere cheltuielile curente si plata datoriilor, însă societatea are resursele necesare pentru redresarea activităţii”.

Judecătorul sindic Dan ARTENIE a admis cererea pe 13 septembrie 2017 şi a numit practicianul EXPRESSS LICHIDATOR IPURL (Daniel Constantin LUPU) în funcţia de administrator judiciar provizoriu, cu o remuneraţie iniţială de 1.000 lei/lună – Dosarul nr.6963/99/2017.

Instanţa a mai stabilit data de 30 octombrie 2017 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 27 noiembrie 2017, ora 12:00, la adresa: Iaşi str.Ovidiu nr.4A, sc.B, et.1 ap.5 (interfon 205). Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.6963/99/2017, al debitoarei NPS SECURITY SRL este programat pe 6 decembrie 2017. (sursa foto: facebook.com/npsiasi)

NOTĂ:
Fotografia este de la festivitatea de premiere de anul trecut (cel din stânga e unul din fiii lui ADĂSCĂLIŢEI), dar NPS SECURITY SRL ocupă şi în ediţia de anul acesta a Topului Firmelor, „Locul 2 la domeniul SERVICII, cod CAEN: 8010 – Activităţi de protecţie şi gardă, clasa de mărime: Întreprinderi mari” (AICI). Şuşaneaua de anul acesta a Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi se va desfăşura pe 3 noiembrie 2017.