Insolvenţă de 16 milioane lei la o firmă de care s-au debarasat un văr al lui SORIN OPRESCU şi un sponsor al fostului primar

mafie-medicamente

Înfiinţată în decembrie 1994 cu sediul social în Târgu Mureş şi mutată la Bucureşti în 1998, THREE FARM SRL (CUI: 6564610) se prezenta pe site-ul propriu (acum nefuncţional) drept „unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse medicale pentru spitalele din România„, afirmaţie susţinută de cifra de afaceri din ultimii ani, chiar dacă acest indicator a suferit oscilaţii semnificative de la un an la altul.

 De-a lungul timpului, structura asociaţilor a suferit mai multe modificări, la ora actuală unic asociat fiind Domnica Eugenia FILIPESCU (62 de ani), persoană care deţine şi funcţia de administrator din 15 decembrie 2015. Singurul rol al acestei individe pare a fi de a-i scoate basma curată pe foştii asociaţi, în cazul în care instanţa ar decide că trebuie să răspundă cineva pentru ţepele trase partenerilor de afaceri şi statului. Printre foştii asociaţi ai acestei societăţi se numără Cătălin Aurel GALEA (50 de ani) şi Mircea Gabriel Victor OPRESCU (împlineşte 54 de ani săptămâna aceasta), persoane prezentate în media drept sponsor şi, respectiv, văr al fostului primar Sorin OPRESCU (detalii AICI şi AICI).

 La mai puţin de 3 luni de la preluarea firmei de către sexagenara FILIPESCU, pe 25 februarie 2016, AUTOGAZ EXPERT SRL Balş (CUI: 16620475), firmă afllată în faliment, cere deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva THREE FARM SRL, „pentru o creanţă în cuantum de 12.556.724 lei, creanţă certă, lichidă şi exigibilă”. Interesant este faptul că această creanţă a fost confirmată de Tribunalul Olt în Dosarul nr.1252/104/2009/a2, sentinţa instanţei vorbind despre „nulitatea absolută a plăţilor în sumă de 12.556.724 lei”, exprimare care sugerează existenţa unor plăţi ilegale.

THREE-FARM-10-ani-600

Debitoarea nu a mai aşteptat să se judece această speţă şi s-a cerut singură în insolvenţă, pe 9 martie 2016, solicitarea fiind admisă de judecătorul sindic Nicoleta CURTMAN de la Tribunalul Bucureşti pe 28 martie 2016 (Dosar nr.9122/3/2016). În funcţia de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul ART INSOLV SPRL Craiova (Octavian TOMESCU), iar termenul limită de înscriere la masa credală a fost stabilit pentru 13 mai 2016.

 Printre creditorii care ar trebui să nu uite să depună cererea de admitere a creanţei se numără şi Fiscul, care are de recuperat de la firma deţinută până recent de vărul şi sponsorul lui OPRESCU suma de 3.840.524 lei, după cum precizează ANAF în recenta listă a datornicilor la stat.

 În cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă, debitoarea „şi-a exprimat intenţia de reorganizare a activităţii pe baza unui plan”, numai că această afirmaţie este o mare vrăjeală. Pe lângă faptul că Domnica Eugenia FILIPESCU nu are legătură cu acest domeniu (în schimb apare în nişte procese legate de terenuri din Bucureşti!), THREE FARM SRL nu mai are angajaţi, după cum reiese de pe site-ul Finanţelor, care prezintă firma ca neplătitoare de taxe şi impozite aferente salariaţilor.

 Surprinzător, următorul termen de judecată a fost stabilit tocmai pe 5 septembrie 2016, dar această perioadă destul de lungă ar putea să-i permită administratorului judiciar să cerceteze istoricul firmei şi să identifice adevăraţii artizani ai acestei insolvenţe la care masa credală nu are cum să fie mai mică de 16,4 milioane lei (creanţele deţinute de AUTOGAZ EXPERT SRL şi Fisc). Desigur, dacă administratporul judiciar îşi şi propune aşa ceva! (sursa foto: observatorulph.ro)