Insolvenţa DINAMO: Creditorul ŞERDEAN acuză administratorul judiciar RTZ că a produs „pierderi insurmontabile” de 9,2 milioane lei… şi că favorizează PCH; practicianul ascunde de mai bine de un an situaţia financiară a echipei de fotbal şi îi ameninţă pe cei care „dezvăluie pasaje sau cifre” (document ataşat)

DINAMO 1948 SA Bucureşti (CUI/CIF: 13699971), societatea prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea fotbalistică echipa „câinilor roşii”, a intrat în insolvenţă pe 28 iunie 2021 (Dosarul nr.18583/3/2021), oficial la propria cerere.

S-a aprobat un dubios plan de reorganizare judiciară, în perioada în care echipa era în Liga I, iar relativ recent administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL a propus creditorilor „aprobarea Planului de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare„.

În convocarea Adunării Creditorilor care urma să voteze propunerea de modificare, practicianul şi-a permis să vină cu următoarele „precizări” şi AMENINŢĂRI:

Conţinutul acestui Plan de reorganizare este strict confidenţial, fiind destinat exclusiv procedurii de reorganizare reglementată de dispoziţiile exprese ale Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi nu poate fi dezvăluit niciunei terţe persoane fără a avea în prealabil consimţământul scris al autorului şi, chiar dacă este făcut public cu acest consimţământ, nu poate constitui o sursă viabilă pentru nicio persoană, având în vedere condiţiile specifice la care s-a raportat.
Având în vedere că prezentul Plan de reorganizare conţine informaţii confidenţiale ale unei societăţi comerciale, arătăm că NU suntem de acord cu extragerea de la dosarul cauzei a informaţiilor pe care Planul le conţine, acest lucru fiind de natură să prejudicieze grav societatea insolventă, afectând dreptul la confidenţialitatea informaţiilor, în condiţiile unei economii de piaţă concursuale.
De asemenea, este interzisă dezvăluirea de pasaje sau cifre pe care prezentul Plan le conţine, inclusiv de către mass media, fără acordul expres al administratorului judiciar, sub sancţiunea suportării de daune.

Modificarea Planului de Reorganizarea a fost aprobată cumva, dar au existat şi contestatari, printre care se numără şi Dorin Pavel ŞERDEAN, unul dintre creditori.

Judecătorul sindic care se ocupă de insolvenţa DINAMO 1948 SA nu a aflat sau nu a vrut să ţină cont de ameninţările RTZ & PARTNERS SPRL, aşa că a dispus publicarea în BPI a contestaţiei creditorului ŞERDEAN, document care „dezvăluie pasaje sau cifre” referitoare la dezastrul de la DINAMO.

Ataşez documentul publicat în BPI (sursă publică și oficială, să nu avem discuții)  care vorbeşte de pierderi de 9,2 milioane lei după intrarea în insolvenţă, de manevra cu reducerea capitalului social… şi despre alte şmecherii propuse de practician.

Din motive pe care nu doresc să le prezint acum, nu comentez/analizez „cifrele” din conetestaţie, doar mă rezum la o constatare şi la o nedumerire/întrebare:
¤ De la intrarae în insolvenţă, administratorul judiciar nu a prezentat/publicat niciun raport privind situaţia financiară a debitoarei
¤ De ce creditorul ŞERDEAN nu a sesizat UEFA cu privine la „fairplay-ul financiar” de la DINAMO? (sursa foto: fanatik.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
DINAMO 1948 SA – Obiecţiuni cu privire la legalitatea Planulului de Reorganizare modificat (formulate de creditorul Dorin Pavel ŞERDEAN)