Insolvenţă la distribuitorul zonal de vopsele (auto) CARES PAINT

Înfiinţată în august 2002 sub denumirea CAR REFINISHES IMPEX SRL şi rebotezată CAR REFINISHES SYSTEM SRL în octombrie 2014, actuala CARES PAINTS SRL (CUI: 14852282) are ca obiect principal de activitate „comerţ cu ridicata al produselor chimice”, fiind în principal un distribuitor de vopsele (auto, dar nu numai) cu puncte de lucru în Timişoara, Craiova, Oradea şi Deva.

Pentru firma controlată de Cosmin MOŞOIU, anul trecut a fost singurul din ultimii 10 în care au fost consemnate pierderi şi capitaluri proprii negative, pe fondul reducerii cifrei de afaceri… şi a creşterii datoriilor, care au ajuns la un maxim istoric, de 7,21 milioane lei.

Presată de perspectiva unor executări silite din partea Fiscului – care are de recuperat aproape două milioane lei, conform site-ului anaf.ro -, CARES PAINTS SRL Timişoara a optat pentru protecţia Legii 85/2014 şi pe 14 mai 2018 a solicitat Tribunalului Timiş intrarea în procedura generală de insolvenţă.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.2272/30/2018, debitoarea susţine „se află în imposibilitatea de a asigura fondurile băneşti necesare continuării activităţii comerciale şi acoperirii pasivului existent la acest moment”, iar „această situaţie se datorează contextului economic actual, în care încheierea de contracte noi, care să asigure un venit constant, este dificilă„. Deşi din această formulare se înţelege că nu prea mai sunt şanse de scăpare, datornica „îşi exprimă intenţia de reorganizare, conform unui plan, prin restructurarea activităţii, în vederea stingerii pasivului”.

Judecătorul sindic Cristina CRĂCIUN de la Tribunalul Timiş a admis cererea pe 31 mai 2018, a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a numit în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul propus de debitoare, ALFA & QUANTUM CONSUTING SPRL.

Instanţa a mai stabilit data de 16 iulie 2018 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 9 august 2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar (conform sentinţei, practicianul încă nu a publicat notificarea şi, prin urmare, nu a confirmat data, ora şi locul).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2272/30/2018, al debitoarei CARES PAINTS SRL Timişoara, este programat pe 25 octombrie 2018. (sursa foto: facebook.com/CARES-Paints)

DOCUMENT ATAŞAT:
CARES PAINTS – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală