Insolvenţă suspendată la magazinele naturiste REMEDIUS

Remedius

Înfiinţată în 2009 de Constantin MIHAI (31 de ani în prezent), avându-l ca asociat şi pe Ionuţ MIHAI (33 de ani) începând din 2011, societatea MIO EXPRES SRL Ştefăneşti (CUI: 26050231) a rămas numai pe mâna lui Ionuţ MIHAI din 8 octombrie 2015. După ceva mai puţin de o lună, pe 12 noiembrie 2015, societatea în insolvenţă A&G MED TRADING SRL Bucureşti (CUI: 9717409) solicită Tribunalul Botoşani aplicarea Legii 85/2014 în cazul debitoarei MIO EXPRES SRL (Dosar nr. 2647/40/2015).

 Administratorul Ionuţ MIHAI tratează cu lejeritate problema, ignorînd probabil faptul că ZRP INSOLVENCY SPRL (administratorul judiciar al creditoarei) este unul dintre cei mai „câinoşi” practicieni în insolvenţă, astfel că, după o amânare la primul termen de judecată, instanţa admite cererea pe 11 februarie 2016 şi deschide procedura generală de insolvenţă.

 În calitate de administrator judiciar provizoriu a fost numit practicianul SPECIALISTS TRUST INSOLVENCY SPRL Iaşi (Lenuţa BOICU), cu un onorariu iniţial de 1.500 lei, iar data de 25 martie 2016 a fost stabilită drept termen limită pentru înscriere la masa credală,  prima şedinţă a Adunării Creditorilor fiind convocată pe 19 aprilie 2016, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar (Botoşani, str.Ghe. Filipescu nr.21, sc.B, ap.1).

 Pe 22 februarie 2016, reprezentantul MIO EXPRES SRL atacă sentinţa cu apel, numai că acesta are şanse să fie judecat după Paşti. După Paştele ortodox, nu după cel catolic de duminica aceasta, pentru că dosarul/apelul nici măcar nu a fost înregistrat la Curtea de Apel Suceava, de primul termen de judecată nici nu mai vorbim.

 Pe 23 februarie 2016, MIO EXPRES SRL depune, la Curtea de Apel Suceava, şi o cerere de suspendare provizorie a executării sentinţei din 11 februarie 2016 (deschiderea insolvenţei) până la soluţionarea apelului, demers pentru care a fost obligată să plătească o cauţiune de 5.000 lei.

MIO-EXPRES-5-ani-600

Petenta debitoare (prin avocat Cătălin DIEAC) şi-a susţinut cererea prezentând, printre altele, următoarele două argumente:

  • în data 16.04.2016 este programată adunarea creditorilor care poate numi un comitet, se pot introduce acţiuni de anulare de transferuri, de ridicare drept de administrare, fiind mai multe posibilităţi care pot să afecteze activitatea societăţii petente într-un mod ireversibil;
  • societatea debitoare a obţinut de la ANAF – D.G.R.F.P. Iaşi – A.J.F.P. Botoşani o eşalonare la plata datoriilor înregistrate la această instituţie, iar o punere în executare a sentinţei instanţei de fond ar putea avea ca rezultat pierderea acestui beneficiu.

 Deşi al doilea argument stă sub semnul întrebării (firma nu figurează pe site-ul ANAF ca având restanţe la bugetele de stat), Curtea de Apel Suceava a admis cererea şi a dispus: „suspendă provizoriu executarea sentinţei nr. 99/11.02.2016 pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2647/40/2015, până la soluţionarea cererii de suspendare formulată în cadrul dosarului de apel„. Soluţia este definitivă. Altfel spus, până pe după Paşti nu se ştie care e starea MIO EXPRES SRL, ceea ce nu poate decât să îngreuneze activitatea firmei, furnizorii manifestând reţinere faţă de astfel de situaţii.

 MIO EXPRES SRL se ocupă oficial de „comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate”. Practic, administrează câteva aşa-zise magazine naturiste care activează sub brandul REMEDIUS şi se declară „prietenoase”, deşi imaginile postate pe pagina Facebook proprie arată că nu diferă cu nimic de alte stabilimente de acest gen.

 După cum susţine administratorul judiciar într-un raport de activitate, firma deţine 3 magazine (puncte de lucru) în municipiul Botoşani şi câte un magazin în Iaşi, Rădăuţi şi satul/comuna Truşeşti. Conform aceluiaşi document, MIO EXPRES SRL deţinea la data deschiderii insolvenţei stocuri de 934.945,27 lei şi construcţii în valoare de 20.272,83 lei. Valoarea mică a construcţiilor arată că magazinele activează în spaţii închiriate, nu proprii.

 Deşi deţine domeniul remedius.ro din martie 2015, societatea administrată de Ionuţ MIHAI (care are domiciliul în Iaşi) nu a fost în stare să-şi facă un site şi l-a redicţionat către pagina de Facebook (plină cu fotografii de la alţii), care nu dă aproape nicio informaţie legată de produsele, mărcile comercializate sau preţurile acestora. Nici măcar programul magazinelor nu este menţionat.

 Totuşi, o bilă albă lui Mihai IONUŢ pentru că – în octombrie 2015, după ce a scăpat de celălalt MIHAI, probabil fratele – a înregistrat marca REMEDIUS. Faptul că a înregistrat marca pe persoană fizică îi va permite să mute sau să deschidă magazine REMEDIUS pe altă firmă… în cazul în care la MIO EXPRES SRL se va trage heblul. (sursa foto: facebook.com)

magazin-Remedius