INTRACOM a ajuns în insolvenţă

INTRACOM SA Baia Mare (CUI: 2208254) a fost înfiinţată în mai 1992, are ca activităţi principale „Lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor” şi „Lucrări de instalaţii electrice „, este deţinută în cote egale de famiile ROŞCA şi IZAI… şi nu este proprietara site-ului intracom.ro, aşa cum apare pe unele portaluri!

Numele cheie al acestei companii/afaceri este Radu-Vasile ROŞCA, fost consilier judeţean şi fost deputat (mai puţin de un an, în legislatura 2000-2004). Acesta se află în posesia a 48,89% din acţiuni (iar soţia Mariana ROŞCA – 1,11%), dar demn de semnalat este faptul că societatea este administrată din 2007 de către Emeric FEKETE, care nu are calitatea de acţionar. Celelalte titluri sunt deţinute de Zoltan Gheorghe IZAI – 48,89% şi Carmen Luminiţa IZAI – 1,11%.

Pe 31 iulie 2018, INTRACOM SA a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă, „manifestându-şi intenţia de reorganizare a activităţii în baza unui plan”, demers care a dus la înregistrarea Dosarului nr.1665/100/2018 de la Tribunalul Maramureş.

În cererea introductivă, debitoarea a afirmat că „înregistrează datorii totale în cuantum de 1.537.646,35 lei, conform balanţei contabile întocmite la 30.06.2018, către instituţiile bancare, bugetul statului şi furnizori”, numai că această sumă, care s-ar regăsi în „înscrisurile doveditoare anexate cererii”, este foarte departe de cea menţionată în bilanţul pe anul trecut la capitolul datorii totale – 8,62 milioane lei! Pentru a fi şi mai convingătoare, debitoarea a precizat că Fiscul „a trecut la executarea silită prin poprirea contului, fapt care afectează activitatea curentă a societăţii în ceea ce priveşte relaţiile cu furnizorii”.

Pentru că e vacanţă şi nu se judecă decât procesele urgente, cererea a fost admisă a doua zi de către judecătorul sindic Nela BORCUTEAN, care a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a numit în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul propus de debitoare, PARETO GRUP IPURL Baia Mare, cu un onorariu iniţial de 1.000 lei/lună.

Instanţa a stabilit data de 17 septembrie 2018 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 15 octombrie 2018, la sediul administratorului judiciar provizoriu (ora urmează a fi stabilită şi comunicată de practician).

Pentru că s-au văzut destule cazuri în care s-a apelat la golănia clasică (mutarea afacerii pe o altă societate), este bine de reţinut că Radu-Vasile ROŞCA mai figurează ca asociat la AZIENDA SRL (CUI: 12741750) Baia Mare şi AURAVA MEC SRL Plopiş (CUI: 37113300), cea de a doua firmă menţionată fiind înfiinţată anul trecut. (sursa foto: citynews.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
INTRACOM SA – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală