ISIRIDE ENERGY s-a dat de ceasul morţii să schimbe administratorul judiciar, apelul a fost respins; BRĂGĂU susţine că firma a intrat în CIP din cauza CEC BANK şi aberează despre o interdicţie bancară la emiterea de BO; debitoarea estimează un profit LUNAR de peste 800.000 lei în condiţiile în care cel de anul trecut a fost de sub 300.000 lei

După ce a încercat o manevră prin mutarea sediului social în Bucureşti, societatea ISIRIDE ENERGY SRL (CUI/CIF: 29598574) a intrat în insolvenţă la Tribunalul Vâlcea (Dosar nr.717/90/2023), dar a avut parte de o lovitură încă de la deschiderea procedurii: instanţa nu a numit practicianul propus de debitoare (CASA DE INSOLVENŢĂ STEGARU SPRL) în funcţia de administrator judiciar provizoriu, ci pe VIZAL CONSULTING IPURL (propunerea mai multor creditori).

Administrată în acte de Laura Mihaela BRĂGĂU (foto), dar în realitate de Florin BRĂGĂU (foto), debitoarea a atacat sentinţa (doar numirea administratorului judiciar provizoriu), numai că apelul a fost respins de Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă.

Demn de semnalat la această insolvenţă este şi faptul că ISIRIDE ENERGY SRL dă vina pe o „împrejurare fortuită”, susţinând că „la data de 14.02.2023, serviciul de internet al CEC BANK SA a fost nefuncţional, atât pentru transferurile interbancare cat şi intrabancare, cu consecinţa nefinalizării tranzacţiilor”… şi din această cauză a fost înregistrată în Centrala Incidentelor de Plaţi (CIP).

Probabil mizând pe slabele cunoştinţe în domeniu ale judecătorului sau pentru că habar nu are de regulile bancare, administratorul BRĂGĂU (oricare din ei ar fi) aberează că, din cauza „împrejurării fortuite”, firma a ajuns în „interdicţie bancară, cu imposibilitatea de a mai emite şi deconta bilete la ordin”. În realitate, interdicţia bancară este doar la cec-uri… bilete la ordin pot fi emise (cu miile) chiar dacă anterior au fost înregistrate incidente în CIP.

În cererea introductivă, ISIRIDE ENERGY SRL invocă „o scădere puternică şi accentuată în ultimul an (caracterizat negativ, mai întâi de criza pandemică SARS-COV-2 şi după aceea de războiul din Ucraina) a volumului activităţii curente de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. În anul 2022, firma vâlceană cu sediul social în Capitală a înregistrat o cifră de afaceri de de 39.475.591 lei… faţă de 14.130.842 lei în 2021!

Deşi a mutat cel puţin o parte din activitate pe UVS DRUM CONSTRUCT SRL Râmnicu Vâlcea (CUI/CIF: 38939050, nume anterioare: UVS OILGAS & WASH SRL şi UVS BETON CONSTRUCT SRL), debitoarea susţine că se poate redresa printr-o reorganizare judiciară prin care „cu cei 99 de salariaţi, ar putea realiza lunar, venituri în suma de 3.961.455,50 lei, poate şi mai mari, în funcţie de volumul activităţii curente, iar cheltuielile totale lunare sunt în suma de 3.150.819,23 lei, debitoarea având în derulare contracte majore de lucrări de construcţii”. (Pentru UVS DRUM CONSTRUCT SRL voi avea un articol separat, după ce sesizez Fiscul).

Altfel spus, BRĂGĂU susţine că va obţine un profit de peste 800.000 lei/lună, din care va plăti datoriile… în condiţiile în care tot anul trecut a obţinut un profit net de 262.260 lei (brut de 310.157 lei), iar maximul istoric (înregistrat în 2021) este de 1.788.359 lei.

Despre acest „proiect de plan de reorganizare judiciară”, creditorul ELECTROVÂLCEA SRL Râmnicu Vâlcea (CUI/CIF: 5071860, administrator Mariana CIOGESCU), care a formulat mai multe acuzaţii la adresa debitoarei, afirmă că „nu vizează nicio măsură prin care să urmărească plata creditorilor, ci doar propriul interes al asociaţilor ori al administratorilor (de drept sau de fapt)”. (sursa foto: facebook.com/LauraUngureanu87)

CITIŢI ŞI:
ISIRIDE ENERGY: Masă credală de 20 milioane lei; firma deţinută de BRĂGĂU este acuzată că înainte de insolvenţă a retras în numerar de la bănci cel puţin două milioane lei (document ataşat: Tabelul preliminar al creanţelor)