IULIUS GROUP: Profit de 25,9 milioane lei… cu doi angajaţi: oare cât va primi UTI, conform contractului de asociere?!

IULIUS GROUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 1977551) este cea mai veche şi probabil cea mai cunoscută societate din portofoliul lui Iulian Adrian DASCĂLU (foto), ieşean considerat multimilionar (sau chiar miliardar, depinde de moneda de referinţă) şi poreclit „regele mall-urilor„.

Această societate, nu alta, a încheiat în urmă cu vreo 20 de ani un contract de asociere cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi (UTI), care a dus la ridicarea IULIUS MALL – „primul centru comercial modern de tip shopping mall din Iaşi, primul din afara Bucureştiului şi al doilea din România”. Pe scurt: a fost dărâmată cantina studenţească din Complexul „Tudor Vladimirescu”, care aparţinea Universităţii, şi în locul acesteia a apărut IULIUS MALL. Oare a mai aprins cineva o lumânare la mormântul lui Nicolae BADEA?!

Condiţiile contractului nu au fost publice şi s-a tot vorbit de modificarea detaliilor (inclusiv în ceea ce priveşte perioada de valabilitate), mai ales că a existat şi o extindere a mall-ului la un moment dat.

S-a spus că IULIUS GROUP SRL va plăti anual o parte din profit, dar nu mai puţin de nu ştiu ce sumă. Asta la nivel de zvonuri. Nu s-a spus niciodată câţi bani a încasat UTI… dacă a încasat. Acum se vorbeşte de o nouă extindere în zonă.

Contractul de asociere pentru PALAS… a suferit o novaţie!

Tot IULIUS GROUP SRL este firma care a semnat contractul de asociere în participaţiune nr.8329/3.02.2005 cu Primăria Iaşi (Consiliul Local al Municipiului Iaşi, în acte), în urmă căruia a apărut, după o mulţime de scandaluri, Ansamblul PALAS.

Conform unor documente despre care nu s-a vorbit în public, „acest contract a fost novat în 20.12.2007 către PALAS HOLDING SRL (CUI/CIF: 22299303), Consiliul Local al Municipiului Iaşi recunoscând această societate ca noua parte din contract”. Fără comunicare publică, fără o hotărâre de Consiliu Local. Până la proba contrară, prezum că nu s-a încălcat legea.

Şi în cazul acestui contract de asociere s-a spus că Iulian DASCĂLU (prin firma care mai este titulară a contractului) va plăti un procent din profit sau o sumă minimă garantată. În actualul context, nu are importanţă că obligaţiile de plată nu au fost respectate şi s-a ajuns la proces (detalii AICI).

O asociere profitabilă… doar pentru unii?

În 2017, Iulian DASCĂLU a făcut o asociere mult lăudată în presă cu ATTERBURY. Nu ştiu exact ce include această combinaţie, dar cert este că ATTERBURY ROMANIA BV (Olanda) a devenit asociat cu 50% la IULIUS GROUP. Conform Registrului Comerţului.

Să zicem că această asociere s-a văzut şi în 2017, an în care au existat ceva creşteri şi la profitul net, şi la cifra de afaceri. Dar cu siguranţă s-au văzut rezultate pozitive în 2018: profitul net a explodat la 25.914.933 lei, iar firma a trecut la capitaluri proprii pozitive, de 42.229.179 lei, faţă de -25.522.464 lei în 2016 sau -17.254.731 lei în 2017. Aceste progrese uluitoare au fost înregistrate tot cu doi angajaţi!


IULIUS GROUP SRL – rezultate financiare 2018

Impresionat de acest rezultat, m-am întrebat: oare ce sumă îi va reveni Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi, conform contractului de asociere?

Să nu spuneţi că şi acest contract a suferit PE ŞEST o novaţie (sau altceva şi mai grav) şi UTI (prin rectorul Dan CAŞCAVAL), la fel ca Primăria Iaşi, trebuie să se roage de nu ştiu ce firmă PALAS sau cum s-ar chema ca să-i plătească „redevenţa minimă”?! (sursa foto: newmoney.ro)

CITIŢI ŞI:
Stimate domnule IULIAN DASCĂLU… sunteţi aşteptat la Primăria Iaşi cu 3,65 milioane lei; aţi pierdut şi apelul!