Judecătorul STĂNESCU şi lichidatorul POPESCU „sunt legea (insolvenţei)”; nicio informaţie despre falimentul unei firme cu 122 de refuzuri la plată

sentinta-judecator

Societatea TOTAL WORK SRL Buzău (CUI: 20797581) a intrat direct în faliment prin procedură simplificată pe 6 noiembrie 2015, la propria cerere, invocând datorii de 285.546 lei pe care nu le mai poate plăti. Suma menţionată în cererea introductivă este dubios de mică în condiţiile în care bilanţul pe 2014 indica restanţe de 1,12 milioane lei.

 Judecătorul sindic Mihail-Gabriel STĂNESCU, cel care a admis cererea debitoarei, a desemnat C.I.I. APOSTOL ION în funcţia de lichidator judiciar provizoriu, care avea obligaţia de a publica în BPI tabelul preliminar al creanţelor pe 4 ianuarie 2016, cel definitiv pe 28 ianuarie 2016, iar pe 11 ianuarie 2016 trebuia să prezideze Adunarea Creditorilor.

 Acest Ion POPESCU nu a publicat în BPI nici tabelele creditorilor, nici raportul privind cauzele şi nici hotărîrea Adunării Creditorilor. Singurele documente publicate (în 2015) sunt „notificarea privind deschiderea procedurii de insolvenţă prin procedura simplificată” şi „încheierea de deschidere a procedurii insolvenţei în forma simplificată”.

TOTAL-WORK-5-ani-600

Observând că nu a publicat ce avea de publicat nici în ianuarie, nici în februarie, m-am gândit că o fi murit POPESCU şi nu a avut cine să anunţe instanţa. Dar nu! Conform portalului instanţelor de judecată, s-au judecat două termene, iar la cel din 29 februarie 2016 s-a pronunţat o amânare pentru „valorificarea bunurilor din averea debitoarei„.

 Altfel spus, Ion POPESCU va vinde „cum vor muşchii lui” bunurile TOTAL WORK SRL, că nu a publicat niciun regulament de valorificare, iar pe judecătorul sindic Mihail-Gabriel STĂNESCU „îl doare la bască” de prevederile Legii 85/2014. Sau scrie undeva în lege că prevederile nu se aplică la Buzău şi nu am văzut eu?!

 Culmea este că derularea procedurii după bunul plac al unui Ionel este acceptată şi de 3 firme de recuperări, despre care se presupune că ar cunoaşte prevederile Legii 85/2014. Este vorba de KOLCZE ILIUŢĂ & ASOCIAŢII (reprezentant al creditorului SAF HOLLAND RO SRL), COFACE ROMÂNIA CREDIT MANAGEMENT SERVICES SRL (reprezentantul creditorului ELIT ROMÂNIA PIESE AUTO ORIGINALE SRL) şi URBAN ŞI ASOCIAŢII SRL (creditor în nume personal).

 Doar aceşti 3 creditori apar menţionaţi pe portalul instanţelor de judecată şi este greu de crezut că doar aceste firme au de recuparat bani de la firma ţepară TOTAL WORK SRL Buzău. Şi spun asta pentru că situaţia de la CIP (Centrala Incidentelor de Bănci) arată că această societate a refuzat la plată 121 de bilete la ordin şi un cec, aflându-se în interdicţie bancară din septembrie 2015.

TOTAL-WORK-incidente-600

Mai mult, la 30 septembrie 2015, TOTAL WORK SRL figura cu obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de puţin peste 150.000 lei. Chiar îmi vine greu să cred că aceste restanţe au fost achitate înainte de deschiderea procedurii! Şi totuşi, Fiscul nu figurează pe lista creditorilor.

 În sistemul RECOM Online, TOTAL WORK SRL apare cu menţiunile „dizolvare, insolvenţă, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014„, deşi firma este în faliment (care nu e totuna cu insolvenţa) şi, după cum merg treburile, va fi radiată în curând, poate chiar la următorul termen, din 22 aprilie 2016.

 Conform informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, capitalul social de 2.000 lei este deţinut „juma-juma” de Romulus Florin CONSTANTIN (39 de ani) şi Gheorghiţă-Silviu URSACHE (41 de ani). Societatea s-a ocupat oficial de „întreţinerea şi repararea autovehiculelor”, iar sediul social se află pe…. strada Speranţei nr.1 (probabil la parter!). (sursa foto: huffingtonpost.ca)