RTZ & PARTNERS SPRL este un practician în insolvenţă care musteşte de profesionalist şi din acest motiv nu publică rapoartele privind cauzele insolvenţelor… şi nici alte documente. „Raportul de cauze întocmit de practicianul în insolvenţă este destinat în exclusivitate procedurii de insolvenţă/faliment, publicarea integrală a acestuia în buletinul procedurilor de insolvenţă putând genera grave prejudicii atât creditorilor cât și debitoarei, întrucât în cuprinsul acestuia se regăsesc chestiuni ce ţin de afacere, de Know how, de clienţi etc. – date ce ar putea fi folosite de concurenţii debitoarei”, spune Claudiu-Ioan BALOG, Partner RTZ & PARTNERS SPRL, într-un mail transmis către SUPERVIZOR.ro
Desigur, aşa a procedat şi în cazul insolvenţei KDF ENERGY SRL Bucureşti (CUI: 14800321), procedură deschisă pe 28 martie 2017 – Dosarul nr.7539/3/2017. Nu a publicat raportul privind cauzele, ci un anunţ în care susţine că ar fi depus documentul la dosar şi la Registrul Comerţului, iar creditorii NU îl pot consulta pe site-ul rtz.ro (cu parola, ca AICI), ci doar la sediul administratorului judiciar din Bucureşti, în baza unei cereri scrise. Cei de la RTZ & PARTNERS SPRL chiar îşi bat joc de creditori!
De atâta profesionalism, administratorul judiciar NU a publicat tabelul preliminar în termenul prevăzut de instanţă (data limită a fost 23 mai 2017), ci abia astăzi, 25 mai 2017. Faptul că este (ante)datat 23 mai 2017 nu contează.
Creanţele invocate de creditori s-au cifrat la 122.974.982,82 lei, dar administratorul judiciar provizoriu a admis din prima numai 74.110.492,77 lei, din care 27.834.258,37 lei reprezintă creanţe sub condiţie suspensivă. ATAŞEZ tabelul, nu insist pe acest document, dar nu pot să nu remarc faptul că firma controlată de George BRĂILOIU (foto, 46 de ani) a lăsat şi 5 salarii neplătite (inclusiv al patronului), în valoare de 11.804 lei, asta fiind o şmecherie care poate cântări mult la votarea planului de reorganizare. Salariaţii ar trebui să nu aibă drept de vot la plan, pentru că ei oricum îşi pot recupera banii de la fondul de garantare.
Masa credală este surprinzător de mică dacă ţinem cont de faptul că bilanţul pe anul trecut indica datorii de 146 milioane lei, plus că debitoarea a precizat în cererea introductivă că „înregistrează datorii totale de 148.200.878,35 lei, din care 80.052.759,28 lei datorii mai vechi de 60 zile„.
Şi pentru că că este întruchiparea profesionalismului, RTZ & PARTNERS SPRL a ataşat la tabel şi „raportul de verificare a declaraţiilor de creanţă„, document care menţionează contractele dintre creditori şi debitoare… cu număr şi dată, cu sume, cu modalităţi de calcul, adică ceea ce Claudiu BALOG numeşte „chestiuni ce ţin de afacere„. De ce le-a publicat? Eu nu cred că din greşeală! (sursa foto: zf.ro)
DOCUMENT ATAŞAT:
KDF ENERGY SRL Bucureşti – tabel preliminar al creanţelor
NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact