KLAUDERMAN GLOBINVEST: Ţeapă de 291.114 lei la falimentul cu numărul 8 pentru Esmeralda Liliana DIACONU; Fiscul deţine 98% din masa credală… dar nu s-a deranjat să participe sau măcar să transmită punct de vedere la prima Adunare a Creditorilor

KLAUDERMAN GLOBINVEST SRL Iaşi (CUI/CIF: 38281191) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar tabelul definitiv al creanţelor indică o ţeapă de 291.113,88 lei, iar principalul „sponsor” este, desigur, Fiscul… cu 286.398 lei şi fără nicio garanţie.

Conform site-ului ANAF, cel puţin jumătate din această sumă este stopaj la sursă, adică bani furaţi de la angajaţi. Celălalt creditor este E.ON ENERGIE ROMANIA SA – 4.715,88 lei.

Şi pentru că sunt plătiţi – cu sume nejustificat de mari – şi dacă nu fac nimic, reprezentanţii AJFP Iaşi nu s-au deranjat să participe sau măcar să transmită punct de vedere la prima Adunare a Creditorilor, aşa că practicianul CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL a rămas lichidator judiciar provizoriu şi probabil din această postură va închide procedura.

Fără să ia în considerare banii furaţi de la angajaţi de administratorul Esmeralda-Liliana DIACONU şi de faptul că această individă a mai bifat 7 falimente, fostul angajat al Finanţelor ajuns specialist în insolvenţe Gheorghe HOMORANU a tras concluzia că falimentul „se datorează, în principal, unor factori de natură externă societăţii fără ca aceasta să fie imputabilă vreunei persoane”.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.2653/99/2022, al debitoarei KLAUDERMAN GLOBINVEST SRL, este programat tocmai pe 12 octombrie 2022.