La prima strigare, ţeapa PERFECT TOUR sare de 23 milioane lei; activitatea agenţiei a fost mutată A DOUA OARĂ, pe o firmă înfiinţată în septembrie 2016 şi administrată de o persoană de 68 de ani

Cine se aseamană se adună” este o vorbă care se potriveşte de minune pentru Maricel PĂCURARU (52 de ani) şi Corina PĂCURARU (50 de ani). Masculul este un fel de patron pe la REALITATEA TV şi recent a ajuns în libertate în urma unor decizii dubioase, iar doamna este patroană la PERFECT TOUR – agenţie de turism care a intrat în insolvenţă la finalul anului trecut – şi încă nu a luat locul fostului soţ!

Procedura de insolvenţă împotriva debitoarei PERFECT TOUR SRL Bucureşti (CUI: 14241637) a fost deschisă pe 29 noiembrie 2016, dar prima cerere de aplicare a Legii 85/2014 a fost depusă pe 22 aprilie 2016, la câteva luni după ce DNA a blocat conturile firmei şi a dispus trimiterea agentului economic în judecată, „cu privire la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor”.

Administratorul judiciar provizoriu GEORGESCU, DĂNĂILĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL (Alina GEORGESCU) a solicitat o prelungire a termenelor stabilite iniţial de instanţă şi a publicat tabelul preliminar al creanţelor abia pe 2 martie 2017. Acest document prezintă o masă credală iniţială de 23 milioane lei, dar suma ar putea suferi „îmbunătăţiri” în urma contestaţiilor, totalul creanţelor invocate de cei aproape 180 de creditori fiind mult mai mare, de 31,74 milioane lei. În plus, nici nu e sigur dacă Alina GEORGESCU nu a comis şi alte greşeli la tabel, în afară de ataşarea unei anexe cu creditori salariaţi de la altă insolvenţă (ADRIELS GROUP SRL)!
Mai mult de jumătate din masa credală este deţinută de doi creditori – RAIFFEISEN BANK şi Fiscul -, cu creanţe de 6,3 milioane lei, respectiv 7,1 milioane lei, dar cu menţiunea că doar 96.253 lei din suma invocată de Finanţe este garantată.

Cu o creanţă dubios de mare, de 1,94 milioane lei, apare PERFECT RESOURCING SRL (CUI: 27995837), firmă care a încercat să preia marca PERFECT TOUR şi care, în urmă cu câteva luni, era menţionată drept administrator al agenţiei şi al site-ului perfect-tour.ro

Deşi a expirat şi prelungirea acceptată de instanţă, administratorul judiciar nu a publicat raportul privind cauzele insolvenţei şi nici nu l-a pus în discuţie la Adunarea Creditorilor, întrunită pe 3 martie 2017, la doar două zile după publicarea convocatorului. Nu este exclus ca GEORGESCU, DĂNĂILĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL să nu mai prezinte acest raport, din moment ce nu a fost confirmat ca administrator judiciar, votul decisiv în acest sens venind din partea Fiscului.

La a doua Adunare a Creditorilor, din 10 martie 2017, s-a ales Comitetul Creditorilor… din care face parte şi dubioasa PERFECT RESOURCING SRL! Ceilalţi doi membri sunt Fiscul (preşedinte) şi RAIFFEISEN BANK.

Afacerea a fost mutată pe PERFECT RESOURCING, iar apoi pe PERFECT JOURNEY

Pe 22 decembrie 2016, când am anunţat insolvenţa PERFECT TOUR, site-ul perfect-tour.ro era funcţional şi figura ca fiind administrat de PERFECT RESOURCING SRL – „o franciză Perfect Tour”, poliţa de asigurare era încheiată la GENERALI şi expira pe 10 februarie 2017, iar brevetul de turism invocat era cel al Corinei PĂCURARU.

Acum, după mai puţin de 3 luni, activitatea a fost pasată pe o altă firmă, PERFECT JOURNEY SRL (CUI: 36570606)… şi asta „o franciză Perfect Tour”. Poliţa de asigurare este încheiată în noiembrie 2016, iar brevetul de turism ar aparţine (nu este ataşat) unei anume Cristina Andreea LECHINŢAN şi a fost emis pe 6 octombrie 2016.

Cristina Andreea LECHINŢAN este din Galaţi, are 42 de ani şi figurează ca asociat şi administrator la CENTRUL DE CONSULTANŢĂ PENTRU DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE LEXIS SRL Galaţi (CUI: 21308837). A mai fost asociat la STEP BY STEP DEVELOPMENT SRL Galaţi (CUI: 31182093), firmă înfiinţată în 2013 şi radiată în 2015!

LECHINŢAN a fost angajată la PERFECT TOUR SRL – ca director vânzări, dar şi ca psiholog -, dar nu face parte din structura asociaţilor de la PERFECT JOURNEY SRL, firmă înfiinţată pe 27 septembrie 2016, cu un capital social de 200 lei, de către Sebastian ANI ALBERT (împlineşte 47 de ani săptămâna viitoare) şi Elena NIŢU (68 de ani). Sebastian ANI ALBERT este din Braşov şi deţine câteva firme de turism în zona respectivă. Elena NIŢU figurează cu domiciliul în Olteniţa şi deţine funcţia de (unic) administrator la PERFECT JOURNEY SRL – singura afacere din viaţa ei!

Să recapitulăm: PERFECT JOURNEY SRL a fost înfiinţată pe 26 septembrie 2016; după 10 zile, pe 6 octombrie 2016, s-a dotat cu brevet de turism (de la LECHINŢAN), pe 20 octombrie a luat domeniul perfectjourney.ro (redirectionat catre perfect-tour.ro), pe 7 noiembrie a făcut angajări, iar pe 12 noiembrie 2016 a încheiat poliţă de asigurare pentru 50.000 dolari (ca touroperatoare). Pe 7 decembrie 2016 a obţinut licenţă de turism, pe 13 februarie 2017 a devenit plătitoare de TVA, iar între timp a înregistrat şi vreo 10 puncte de lucru. Teoretic, marca nu a fost deocamdată mutată, dar sigur se rezolvă şi asta… (sursa foto: i-consult.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
PERFECT TOUR SRL – tabel preliminar al creanţelor

CITIŢI ŞI:
Insolvenţă turistică de zile mari; noua agenţie a încheiat asigurare… deşi era declarată INACTIVĂ de către ANAF din 2012!

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact