La sesizarea SUPERVIZOR.ro, Fiscul a efectuat un control inopinat şi „a solicitat în mod expres lichidatorului judiciar” să verifice situaţia lichidităţilor de peste jumătate de milion; am informat şi judecătorul sindic cu privire la golănia ADMIDA

Societatea ADMIDA SUPPLY SRL Sânleani (CUI/CIF: 34712925) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar lichidatorul judiciar (provizoriu) CII BODEA MARIUS – numit la propunerea debitoarei – a publicat notificarea privind deschiderea procedurii în ultima zi de înscriere la masa credală… iar tabelul preliminar în afara termenului stabilit de instanţă.

Falimentul ADMIDA SUPPLY SRL nu are nicio legătură cu „criza economico financiară şi situaţia pandemică din ultimii doi ani” (aberaţiile lichidatorului judiciar), ci reprezintă o ţeapă clasică, prin care patroana Adina Andreea POPESCU (foto) şi-a propus să îngroape o firmă cu datorii nejustificate şi să mute afacerea pe o societate „nouă şi curată” – ADMIDA CONCEPT SRL (CUI/CIF: 43756483), înfiinţată în februarie 2021, cu acelaşi sediu social şi acelaşi obiect de activitate, care a devenit plătitoare de TVA în aprilie şi a raportat angajaţi începând cu luna iulie 2021.

ADMIDA SUPPLY SRL a încheiat anii 2017-2020 cu profituri importante, iar la finalul anului 2020 înregistra datorii de 398.532 lei şi active circulante de 938.123 lei… din care 578.715 lei în casă şi conturi la bănci.

Demn de semnalat este şi faptul că ADMIDA SUPPLY SRL înregistra la 31 decembrie 2020 obligaţii restante la bugetele de stat în sumă de 144.048 lei. Faptul că Fiscul nu a reuşit să recupereze sumele cuvenite – în urma popririi conturilor – arată că lichidităţile din bilanţ erau în casierie… sau mai degrabă în buzunarele administratorului Adina Andreea POPESCU.

În ceea ce priveşte datoriile la stat, trebuie subliniat că stopajul la sursă, adică bani furaţi de la angajaţi, reprezintă cel puţin 2/3 din restanţe… şi este o sumă foarte mare dacă ţinem cont de faptul că debitoarea nu a avut mai mult de 5 angajaţi. Nu m-ar mira ca, în lunile anterioare falimentului, unele persoane să fi lucrat pentru ADMIDA CONCEPT SRL, dar să fie „pontate” pe ADMIDA SUPPLY SRL… pentru că această firmă „îşi permitea” să nu plătească impozitul şi contribuţiile către stat, având programat falimentul.

Am sesizat Fiscul cu privire la situaţia ADMIDA SUPPLY SRL, iar AJFP Arad mi-a comunicat că Inspecţia Fiscală a efectuat un control inopinat la această societate şi «a solicitat în mod expres lichidatorului judiciar să verifice dacă în patrimoniul societăţii debitoare există active circulante în sumă de 938.123 lei, din care 578.715 lei în caiseria unităţii şi în conturi la bănci, conform celor sesizate de Dumneavoastră».

În Raportul de activitate din ianuarie 2022, care se vrea a fi şi Raport privind cauzele insolvenţei/falimentului, lichidatorul judiciar precizează că «societatea debitoare a fost verificată de către reprezentanţii ANAF – Antifraudă», iar «sumele care figurau în caseria unităţii la finele anului 2020, respectiv, 578.715 lei reprezintă profit nerepartizat din anii anteriori, pentru care societatea debitoare nu a achitat impozitul pe dividende aferent, iar activele circulante (materie primă şi materiale) au fost folosite în procesul de producţie, specific societăţii debitoare».

Debitoarea avea obligaţia de a-şi achita datoriile, în principal banii furaţi de la angajaţi, şi apoi să se gândească la dividende. Sar peste faptul că plata unei asemenea sume sub formă de dividende trebuia raportată la ONPCSB. În ceea ce priveşte activele circulante, rezultă că practicianul nu prea înţelege despre ce e vorba sau îi crede proşti pe cei cărora li se adresează: în afară de lichidităţi, „grosul” activelor circulante era reprezentat de creanţe, nu de materie primă şi materiale (conform bilanţului… care menţionează şi nişte active imobilizate!).

Am prezentat şi judecătorului sindic „realizările” debitoarei şi ale aşa-zisului specialist în insolvenţe Marius BODEA… care, din păcate, a fost confirmat în funcţia de lichidator judiciar. Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.3097/108/2021, al debitoarei ADMIDA SUPPLY SRL, este programat pe 3 martie 2022. (sursa foto: facebook.com/adina.popescu.1044186)

CITIŢI ŞI:
Adina Andreea POPESCU a reuşit să ţepuiască şi ING, nu doar Fiscul! Am sesizat AJFP Arad cu privire la golănia ADMIDA… şi la nepăsarea lichidatorului judiciar Marius BODEA