La sesizarea SUPERVIZOR.ro, Prefectura Iaşi va solicita anularea autorizaţiei de construcţie de la Restaurantul FAMILIAL; de la Primăria Iaşi aştept un răspuns de 5 luni! (document ataşat)

La finalul lunii iunie 2020, am transmis o sesizare/petiţie prefectului Marian GRIGORAŞ, prin care am solicitat să analizeze oportunitatea declanşării unei acţiuni de anulare a autorizaţiei de construire de la Restaurantul FAMILIAL.

Astăzi, 28 iulie 2020, chiar în ziua în care mascaţii „au vizitat” nişte rechini imobiliari, am primit răspunsul, care spune că, urmare a petiţiei, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Iaşi a constatat mai multe nereguli, pe care le-a comunicat Prefecturii Iaşi, motiv pentru care „Corpul de Control al Prefectului a transmis Serviciului juridic din cadrul instituţiei, întrega documentaţie comunicată de Inspectoratul Judeţean în Construcţii Iaşi, în vederea promovării demersurilor legale, conform dispoziţiilor art.12 din Legea nr.50/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Din acest răspuns se înţelege că Prefectura Iaşi va solicita în instanţă anularea autorizaţiei de construcţie/extindere de la FAMILIAL… şi corect ar fi să se grăbească, să nu aştepte până termină alde HITRUC şi MACOVEI de ridicat mastodontul respectiv!

Interesant este faptul că, pe 10 iulie 2020, Poliţia Locală Iaşi mi-a comunicat următoarele: „La data efectuării controlului, 09.07.2020, lucrările executate la imobilul în cauză respectă proiectul anexă autorizaţiei de construire”. Pe lângă faptul că în primele două săptămâni din luna iulie nu a muncit nimeni la FAMILIAL (lucrările au fost întrerupte), nu înţeleg cu ce reprezentant legal al societăţii FAMILIAL RESTAURANT SA Iaşi (CUI/CIF: 7585972) au discutat „băieţii lui Liviu ZANFIRESCU”… în condiţiile în care firma este în lichidare!

Menţionez că pe data de 4 martie 2020 am sesizat Primăria Municipiului Iaşi cu privire la această situaţie. A fost nevoie să insist zile la rând pentru ca în cele din urmă petiţia să fie înregistrată – cu nr.28980/NT0001F596/09.03.2020. NU am primit niciun răspuns, deşi am atras atenţia municipalităţii ieşene că s-au depăşit toate termenele posibile. Cred că o plângere penală pentru neglijenţă/abuz în serviciu îi va prinde bine lui Vasile TIRON!

Subiectul ilegalităţilor de la FAMILIAL a fost tratat în mai multe articole de 7IAŞI şi e posibil ca şi această publicaţie să fi sesizat Prefectura Iaşi şi/sau alte instituţii.

Neregulile constatate de Inspectoratul în Judeţean În CONSTRUCŢII Iaşi sunt prezentate în ACEST DOCUMENT!