La un an de insolvenţă PARAVION, asociatul majoritar HAPPY TOUR a primit cadou… o cerere de insolvenţă din partea Hotelului Ambasador; UPDATE: Agenţia HAPPY TOUR susţine că AMBASADOR şi-a retras cererea pentru că nu există nicio datorie către această firmă

UPDATE:
După publicarea acestui articol, am primit un mail de la agenţia HAPPY TOUR în care precizează următoarele:

Cererea de insolvenţă înaintată de către SC Ambasador SA şi înregistrată de către Tribunalul Bucureşti la data de 14.08.2018, care stă la baza articolului dumneavoastră, nu are obiect şi nu a avut niciodată. În prezent, Happy Tour nu are nicio datorie către SC Ambasador SA şi nici nu a primit din partea acestei societăţi vreo înştiinţare de plată prealabilă, ci doar notificarea trimisă Tribunalului Bucureşti. SC Ambasador SA şi-a retras cererea de insolvenţă; cel mai probabil săptămâna viitoare o să se actualizeze informaţiile pe portalul Tribunalui Bucureşti”

HAPPY TOUR SRL Bucureşti (CUI: 6842431) este un tur-operator controlat de GED EASTERN FUND (Spania) şi care se poate lăuda cu insolvenţa PARAVION TOUR SRL Bucureşti (CUI: 26651851). Se poate lăuda pentru că deţine 76,19% din părţile sociale ale acestei firme la care masa credală, conform tabelului preliminar rectificat (cel definitiv încă nu a fost finalizat), este de 31 milioane lei.

Chiar dacă este principalul asociat, HAPPY TOUR SRL nu are de recuperat o creanţă foarte mare de la PARAVION TOUR SRL, fiind înscrisă în tabelul creditorilor cu 262.560,23 lei, suma fiind diminuată chiar înainte de insolvenţă, cel mai probabil ca urmare a unei şmecherii despre care am scris AICI.

PARAVION TOUR SRL a intrat în insolvenţă pe 17 august 2018, cererea fiind depusă de debitoare pe data de 7 august 2018 – Dosar nr.30527/3/2017.

Cu un avans de 3 zile – care poate fi scuzat de zilele libere oferite bugetarilor! – HAPPY TOUR SRL a serbat un an de insolvenţă PARAVION TOUR SRL… cu o cerere de insolvenţă pe numele ei! Aşa cadou, mai rar!

Mai exact, pe 14 august 2018, creditoarea AMBASADOR SA Bucureşti (CUI: 418) a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva debitoarei HAPPY TOUR SRL, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.27950/3/2018.

În condiţiile în care vorbim de o firmă înfiinţată în 1991, cu o cifră de afaceri de 7,3 milioane lei (în 2017) şi care deţine/administrează Hotelul Ambasador din Capitală, este greu de crezut că respectiva cerere a fost depusă fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege şi cel mai probabil este soluţia cea mai facilă găsită de creditoare pentru a recupera o anumită sumă de bani (care nu poate fi mai mică de 40.000 lei).

Desigur, o simplă cerere de insolvenţă nu echivalează cu deschiderea procedurii, dar în cazul de faţă ar fi bine să nu uităm de PARAVION… şi să ne uităm pe bilanţul HAPPY TOUR SRL din 2017! (sursa foto: facebook.com/happytour)

CITIŢI ŞI:
PARAVION: Masă credală de 31 milioane lei; TAROM are de recuperat 2,45 milioane lei; scădere dubioasă a datoriei către asociatul majoritar chiar înainte de intrarea în insolvenţă